55 четения

Нарекоха аудитория на името на доц. Илия Стойков

ИМЕТО НА ДОЦ. ИЛИЯ СТОЙКОВ НОСИ ВЕЧЕ НАЙ-НОВАТА АУДИТОРИЯ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”. Идеята за това е на преподавателите от катедра „Психология“ във Философския факултет.

Тържеството, което се състоя в края на миналата седмица, беше посветено и на 70-годишнината на доц. д-р Илия Дочев Стойков, дългогодишен преподавател и ръководител на катедра „Психология“. По негова инициатива от 1993 г. е създадена специалността „Психология“.

Повече от 2000 книги има в новата аудитория. Там ще се съхраняват учебници, учебни помагала, които са нужни за обучението на студентите по психология, философия и педагогика. Книгите са дарение от съпругата на доц. д-р Илия Стойков Розалина Ганекова.

Професионалната биография и делото на доц. д-р Илия Стойков бяха представени от доц. д-р Велислава Чавдарова, председател на Общото събрание на Философския факултет и преподавател в катедра „Психология“. Ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов сподели спомени за доц. д-р Илия Стойков и пожела на студентите и преподавателите от Философския факултет да пазят книгите, но и да разпространяват научното познание, завещано от основателя на специалност „Психология“ доц. д-р Илия Стойков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!