99 четения

След като „Борба” писа: Добри хора помагат на майката с четирите деца от Велико Търново

ДЕСЕТКИ ДОБРИ ХОРА ПОЖЕЛАХА ДА ПОМОГНАТ НА ПЕТЯ ЙОРДАНОВА, КОЯТО ОТГЛЕЖДА САМА ЧЕТИРИТЕ СИ ДЕЦА И РАЗПОЛАГА ЕДВА СЪС 105 ЛВ. НА МЕСЕЦ. Петя сподели личната си история пред екип на в. „Борба“ в края на миналата седмица и още същия ден, в който статията за нея бе публикувана, започнаха да звънят хора, готови да съдействат.

Един от благодетелите бе небезизвестният Христо Атанасов от с. Леденик, който вече десетилетия подслонява нуждаещи се в създадения от него приют. Той сподели, че за първи път се случва да имат много дарения от хранителни продукти за коледните и новогодишните празници и затова решил да сподели част от тях с Петя и малчуганите й. В петък той занесе на жената боб, леща, консерви, маслини, брашно, ориз, сладкиши, макарони, олио и много други продукти. Освен това й е оставил 50 лв.

С нас се свързаха и много жени от Велико Търново, наскоро станали майки, които споделиха, че разполагат с бебешки дрешки и пособия. По техни думи всички принадлежности са в отлично състояние и ще влязат в употреба на Петя при отглеждането на 4-месечната й дъщеричка Рая. Една от благодетелките обеща, че ще осигури няколко пакета памперси и кутии с адаптирано мляко. Съпричастност бе проявена и от търновските представители на организацията на албанеца Лео Кадели „Приятели, помагайте”. Доброволците също заявиха, че ще осигурят стоки от първа необходимост за семейството.

33-годишната майка изрази огромната си благодарност към всички, които й подават ръка. По нейни думи добрите хора все още съществуват и чрез получените помощи ще преживее поне месец напред. „Единственото, което може би остана недоизказано, е, че аз не се оплаквам, а споделям, че колкото и да няма възможности един човек да гледа деца, не е невъзможно осигуряването на всичко, от което се нуждаят. Децата са най-голямото богатство и си заслужават всяко едно лишение, за да бъдат те добре и да растат здрави и щастливи”, коментира Петя.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *