Ученици от ОУ „Димитър Благоев” бяха на посещение в Италия

ПЕТИМА ШЕСТОКЛАСНИЦИ ОТ ОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАЕДНО С ТРИМА УЧИТЕЛИ БЯХА НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В ИТАЛИАНСКИЯ ГРАД ВАСТО. Те гостуваха там по проекта „Математиката никога не е била толкова забавна”, по който училището работи от няколко месеца.

В Италия търновските деца са представили своя филм „Моята държава, град и училище в цифри”, който задължително всеки участник в проекта е трябвало да изготви още в самото начало. Учениците са показали на своите приятели и партньори логото на проекта, песента, която са съчинили, и изработената първа проектна анкета. Докато са били във Васто, търновчетата са се включили и в живота на училището домакин, което е католическо, срещнали са се с кмета на района, учили са се да правят пици и са разгледали най-интересните забележителности на града.

Преди следващата работна среща учениците трябва да изработят брошура със стихотворения и песни, календар с известни мартеници, да направят презентация за математиката и интересните факти, които са научили за точната наука.

Следващите визити по проекта са в Полша и Унгария през пролетта, а великотърновското училище ще бъде домакин на такава среща през октомври.

22 815 ЕВРО ПОЛУЧИ ОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ”, ЗА ДА РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТА, който е по програма „Еразъм +“. Програмата, по която децата и педагозите ще работят, е интердисциплинарна и малчуганите ще учат точната наука чрез творчество, музика, изкуство, история, английски и информационни технологии, като сами ще търсят и откриват умения и правила.

Търновското училище си сътрудничи със сродни училища от Италия, Полша, Унгария и Турция. 60 ученици и 40 учители от пет европейски държави ще работят заедно по теми, свързани с математиката и изкуството.

 

One thought on “Ученици от ОУ „Димитър Благоев” бяха на посещение в Италия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *