5 четения

Изобретател набира средства за портативна тоалетна за автомобил

Американски изобретател набира средства в „Кикстартър“ за портативна тоалетна за автомобил, в която шофьорите от мъжки пол могат да ходят по малка нужда при дълги пътувания, пише в. „Метро“.
Иновационният артикул представлява гофриран маркуч с уширен наконечник в единия край и завършващ в пластмасова бутилка в другия. Тоалетната носи търговската марка Car Pool. На пръв поглед човек сам би могъл да си я направи, използвайки срязан маркуч от прахосмукачка и празна бутилка от минерална вода.
Изобретателят Ерик Бърт обаче препоръчва за по-голямо улеснение хората да вложат парите си в неговата разработка. Той стигнал до нея, след като професията му на структурен инженер в Ню Йорк го карала да инспектира високи мостове без тоалетни. Работата нееднократно го поставяла в ситуация спешно да му се ходи по малка нужда, но да няма къде да се облекчи. Бърт е уверен, че с разработката му Car Pool проблемът ще се разреши. Пластмасовата бутилка е със стандартно гърло на винт и може да бъде изхвърлена на подходящо място, след като се напълни.
Ерик Бърт отбелязва, че неговото изобретение може да се ползва не само в автомобил, но и в киносалони, метрото и сред природата.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!