Наградиха Тихомир Иванов за атлет N 1 на България за 2017 година

Състезателят на свищовския клуб „Свилоза“ – Тихомир Ивановq беше награден за атлет N 1 на България за 2017 година. Статуетката му беше връчена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на специална церемония в хотел „Метрополитен” в столицата. През миналата година финалистът от Световното първенство в Лондон се нареди четвърти на еврошампионата в зала в Белград. Възпитаникът на Георги Гетов е единственият български лекоатлет за 2017 година с финали на еврошампионата в зала и на световния шампионат на открито, с две призови места в „Диамантената лига“, победи на различни турнири, а личният му рекорд от 2.31 метра е най-силният резултат в българската атлетика за годината. С представянето си Иванов заслужи убедително първото място в анкетата с 320 точки.

Ивет Лалова-Колио се нареди на втора позиция с 258 точки. Тя остана на крачка от световен финал на 200 м в Лондон, където стигна до полуфиналите, и на 100 м.

Носителката на сребърен медал в тласкането на гюле от първенството на Стария континент в Белград Радослава Мавродиева зае третото място в класацията с 244 точки.

32-ма спортни журналисти, експерти и членове на списание „Атлетика“ гласуваха, а към техния вот се прибави и десетката на феновете, които имаха възможност да дадат своя глас в интернет на сайта на изданието www.atletikabg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *