79 четения

Всички учители от СУ „Цанко Церковски“ и поетесата Елена Денева с наградите на „Полските щурчета“

Роси Кирилова пя в дует с Веселин Маринов и изненада с „Учителко, целувам ти ръка“

 

ВТОРОТО ПОРЕДНО ВРЪЧВАНЕ НА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА сдружение „Полските щурчета”се превърна в културното събитие на миналата година в Полски Тръмбеш. Грандиозната церемония бе на 26 декември в ремонтираното читалище на града и залата се оказа тясна за всички почитатели на Веселин Маринов, Роси Кирилова, местни групи и изпълнители и на тримата тенори на България. Мероприятието се проведe за втора поредна година под патронажа на Община Полски Тръмбеш. От сдружението присъдиха награди за постигнати резултати през 2017 година, а номинираните бяха обявени на официалната церемония.

Бяха връчени две награди – плакет, диплом и парична награда. Едната беше за поетесата Елена Денева и бе връчена от кмета на общината Георги Чакъров. Елена Денева е автор на 5 поетични книги, последната от които „Благословенни върхове на пръстите” е издадена през 2017 г.

Другата награда за постигнати резултати през 2017 г. беше присъдена на целия педагогически колектив на Средно училище „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш. Тя беше връчена на директора на училището Стефка Трайчева лично от председателя на сдружението Веселин Маринов.

Водещ на церемонията беше Рангел Вангелов. В програмата взеха участие вокална група „Сияние” при НЧ „Отец Паисий 1905”, талантливите деца от Полски Тръмбеш Румяна Христова и Марисвет-Лидия Тодорова. Гост-изпълнители на тържеството бяха тримата български тенори – уникалните гласове на България от The Unique Voices. В красивия uоледен празник участие взе и една от най-ярките звезди на българската естрадна музика Веселин Маринов, който е почетен гражданин на Полски Тръмбеш. По негова покана и като една прекрасна изненада в програмата се включи и голямата звезда на българската естрадна музика Роси Кирилова, която пя в дует с Веселин Маринов. Като специален подарък за педагогическия колектив на СУ „Цанко Церковски” тя изпълни песента „Учителко, целувам ти ръка”.

През 2017 г. сдружение „Полските щурчета” организира за трета поредна година национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета”, в който взеха участие над 100 деца от цяла България. Организирането на конкурса и връчването на годишни награди за постигнати резултати е част от дейността на сдружението, която се реализира само и единствено от членски внос и дарения.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *