Приложение Полски Тръмбеш

На 26 януари 2018 г. от 18:30 часа в читалище „Отец Паисий“ – гр. Полски Тръмбеш, Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен, ще представи „Случайната смърт на един анархист” от нобеловия лауреат Дарио Фо.

За реализацията на тази постановка театърът се въоръжи с бляскав екип от гости в лицето на актьорите Камен Воденичаров и Георги Спасов, които заедно с младите лица на сливенската трупа Августин Демерджиев, Димитър Марков и Вяра Начева обещават едно забавно представление. Режисьор е Иван Панев.

Георги Спасов, който играе Лудия в спектакъла, ще изненада публиката с многобройни комични импровизации и мъдри послания. Камен Воденичаров ще видим в ролята на полицейски началник, който търси извършителите на едно убийство в хаоса от мапилупации и лъжи за прикриване на истината. „Моят герой трябва да бъде хем чувствителен, хем строг, хем тъп, хем забавен – аз до момента такава роля не съм играл“, признава звездата от малкия екран.

Младите актьори от сливенската трупа Августин Демерджиев и Димитър Марков са в ролите на комисарите Калабрезе и Бертозо, защото става въпрос за тероризъм в Италия, който твърде много напомня за тероризма днес в света. Както хаотичните действия на тогавашната италианска полиция напомнят действията на Европейския съюз и Интерпол сега. Актрисата Вяра Начева е разследваща журналистка, която, потопена в бъркотията, знае всичко, но не разбира нищо.

Сценограф на представлението е носителят на „Аскеер“ Вячеслав Парапанов. Забележителният драматург, актьор и режисьор Дарио Фо представя отношенията между малкия човек и властта не от трагичната, а от комичната им страна. И казва най-сериозното през смеха. Спектакълът иска да накара зрителя сам да потърси истината. Изборът на всеки може да е различен.

Билетите са в ппродажба от 8 януари.

За справки и резервации – тел.: 0886 436 456.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *