Плевенчанин взе шахматната купа „Лясковец 2018“, Аделина Величкова донесе злато на ШК „Асеневци“ при момичетата

94 състезатели се включиха в първото издание на шахматния турнир „Лясковец 2018“. Надпреварата се проведе в комплекс „Лесопарка“ по инициатива на великотърновския клуб „Асеневци“, подкрепен от ШК „Ан пасан” и Община Лясковец.

Състезанието бе с награден фонд 1500 лева, като първенецът освен купата получи и премия от 250 лева.

В турнира, проведен по швейцарска система от шест кръга, се включиха шахматисти от България, Русия, Македония, Франция и Турция, като участниците бяха от 37 различни клуба.

Носител на трофея стана Михаил Гигов от Плевен с 5.5 точки от 6 възможни. При сеньорите над 60 години победител стана Петър Арнаудов от Разград. Най-добре представило се дете до 10 години бе Симеон Тодев от Пловдив, на 2-ро и 3-о място се подредиха близнаците Веселин и Слав Чамуркови от ШК „Етър“ (Велико Търново). До 14 години победител е Явор Николов от Бургас, който понастоящем се състезава за „Хармония“ (Шабла. При 8-годишните момчета шампион стана Данаил Попзафиров от София, който е само на 6 годинки. При момичетата до 10 години най-добре се представи Нора Рашева от Плевен, среброто остана за Стефани Бижева от ШК „Етър“. До 12 г. триумфира представителката на ШК „Асеневци” Аделина Величкова, а със златото до 14 г. се окичи Патрицие Найманова от Червен бряг.

Наградите връчи патронът на турнира д-р Ивелина Гецова, кмет на община Лясковец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *