3 четения

Ученици от Полски Тръмбеш впечатлиха жури с проект за ябълкова градина и чипс

За втори пореден път в края на миналата година ученици от СУ „Ц. Церковски” в П. Тръмбеш грабнаха награди от националното ученическо състезание, организирано от СА „Д. А. Ценов“ в Свищов. В нея се включиха 247 единадесетокласници и дванадесетокластници от 27 училища от 20 града. Участниците бяха разпределени в смесени екипи, съставени от представители на различни училища в шест направления – управление на проекти, митнически и данъчен контрол, аграрна икономика и счетоводство, икономика и управление на туризма и икономикс.

СУ „Ц. Церковски” се включи в състезанието в две направления. Представители на училището в състезанието бяха Йорданка Петрова, Цветелина Тодорова, Мария Костова, Памела Димитрова, Стефан Стефанов, Даниела Димитрова и Димитър Василев, ученици от 12 клас, и Даниела Красенова Димитрова, Тереза Тодорова, Николай Ангелов, Мехмед Мелихов, Тихомир Петров, ученици от 11 клас, с ръководители Диана Василева и Ива Димитрова.

Мария Костова заедно със своя отбор спечели награда на Министерството на младежта и спорта в направление „Управление на проекти“. Специалната награда на ректора и много аплодисменти завоюва отборът на учениците от професионалната паралелка „Земеделец“ – Даниела Димитрова, Димитър Василев, Николай Ангелов, Мехмед Мелихов и Тихомир Петров.

Журито бе особено впечатлено от разработения идеен проект за засаждане на ябълкова градина, производство на ябълков оцет и производство но чипс, който ще изнасят на европейския пазар, както и от презентационните умения на учениците. Отборът на Стефан Стефанов бе удостоен със специалната награда на Община Костинброд в направление „Управление на проекти“, а Памела Димитрова с наградата на Националната асоциация по прогнозиране и планиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *