59 четения

Красимир Балъков доволен от подготовката до момента, травми вадят Тодор Колев и Николай Стефанов от лагера в Анталия

Днес е първата контролна среща на „Етър ВТ“ с „Верея“ на стадиона в Мъглиж

 

Главният мениджър на „Етър ВТ“ Красимир Балъков заяви, че е доволен от начина на протичането на подготовката на отбора до момента.

„Абсолютно съм доволен от първия лагер. Първите десет дни от минаха много добре, тренирахме пълноценно въпреки лошото време 3 – 4 дни. Благодарение на добрата комуникация между Велико Търново и Дряново в лицето на кметовете, прекарахме първия лагер в много добри условия. Благодаря им. Доволни сме от свършеното досега, но има още много работа“, заяви Красимир Балъков на пресконференция.

Ветеранът Тодор Колев и юношата Николай Стефанов ще пропуснат лагера в Анталия заради получени травми. Отборът пътува за Турция на 20 януари и ще остане там до 3 февруари. В Анталия етърци ще срещнат отборите на „Лех“ (Познан), „Железничар“ (Сараево), „Стумбрас“ (Литва), „Олимпия“ (Любляна).

„Всички мачове в Анталия вече са ясни. Там ще наблегнем на схемата на игра, ще уточняваме спортно-технически нещата, докато първият лагер бе с физическа подготовка. Там ще работя и по новата концепция, с която ще играем напролет“, каза още бронзовият медалист от САЩ’94.

Балъков ще види възпитаниците си в първа контролна среща днес в Мъглиж със старозагорския „Верея“, но за него тя е по-скоро добра тренировка преди мачовете в Турция.

Сигурните попълнения на този етап са Душан Младенович, Даниел Младенов и Георги Пашов. На лагера ще замине и вратарят Денис Григич, който е на проби. До два дни ще се разбере дали ще има още едно-две нови попълнения.

„Селекцията не е приключена. Търсим нападател. Не е лесно, когато нямаш големи финансови средства, да привличаш добри футболисти. Стремим се да вземем играчи, които може да не са топфутболисти, но да ни паснат на концепцията и да отговарят на нашите виждания. С много български играчи разговаряхме и искахме, но освен Младенов и Пашов не успяхме с друг. Трябва да сме реалисти, футболистите играят за пари, а има опитни клубове в Първа лига като „Черно море“, „Ботев“, „Славия“, които имат отдавна изградени структури. В България е много трудно да вземеш качествен играч, защото са много малко и ги търсят и други отбори. Но досега селекцията върви добре, нещата се случват, водим още разговори.

Целта е да вдигнем конкуренцията в отбора и на всяка позиция да имаме по двама качествени футболисти, които да се конкурират помежду си. Защото сезонът е много дълъг и тежък“, добави Краси Балъков.

В момента той разполага с 25 футболисти, от които трима вратари. „Толкова ще бъдат и за първенството, като от тези 22 полеви играчи са и двама юноши, които взехме от школата. Единият – Кольо Станев, издържа на натоварванията и ще остане при нас и след подготовката. Трябва да търсим реализация и на нашите момчета, които имат качества, и да им дадем шанс да пробият в мъжкия футбол. Кольо Станев е едно от тези момчета, Велико Търново иска да вижда и търновски футболисти“, завърши главният мениджър на „Етър ВТ“.

Тренировъчният процес ще се води в Дряново, където стадионът е много добър, а когато условията не разрешават – ще се ползва изкуственият терен в Царева ливада. Краси Балъков подчерта още, че се работи Велико Търново да има собствена база за мъжкия отбор, детско-юношеската школа и Спортното училище и според него „дошло е време това най-после да се реализира“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!