Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 19 – 24 януари

Започва седмица, благоприятна за ново начало, за вземане на поуки от предишни грешки

Здраве: Обърнете внимание на знаците, които тялото ви изпраща. Разхождайте се повече днес, за да стимулирате кръвообращението. Пазете очите, за да си спестите главоболието и мигрената. През уикенда се заредете с доза позитивни емоции, които ще ви помогнат да преборите задаващия се грип. Вземайте повече билкови чайове и не прекалявайте с лекарствата. През новата работна седмица не се претоварвайте. Понеделник, вторник и сряда са дни, в които психическата преумора може да ви коства неприятно главоболие. Пазете носа в сряда и четвъртък и си обърнете внимание, ако се почувствате неразположени. Не позволявайте настинките в четвъртък да прераснат в нещо по-голямо в следващите дни.
Красота и външен вид: Коса: Подходящи дни за подстригване на косите – петък, понеделник, вторник, сряда, четвъртък. В сряда и четвъртък времето е подходящо за безвредно боядисване. Неблагоприятни дни за подстригване на косите – събота и неделя. Коламаска: петък, понеделник, вторник, сряда, четвъртък. Масажи: лечебни – четвъртък. Обеци и татуировка: не поставяйте обеци в петък. Неблагоприятни дни за татуиране на тялото: събота и неделя. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към тези разкрасителни процедури.
Хранене и диета: Не прекалявайте с хапването през почивните дни, когато Луната гостува в Риби. Възможно е да ядете заради депресия или неприятни мисли. Пийте вода, намерете си други отдушници за лошото настроение, избягвайте да преяждате. Луната е нарастваща и неусетно може да се почувствате напълнели и с ниско самочувствие. Депресията ще се удвои. Опитайте да разнообразите храненето си с малки порции, със зеленчуци и плодове. Наблегнете на разходката, а не на престоя пред телевизора. Лунната диета тази седмица стартира в четвъртък, 25 януари, точно в 00.20 часа.
Основни звездни аспекти: Очаква ни седмица на последствията. Седмица, в която вече посетите семена следва да покълнат. Луната гостува във Водолей, Риби, Овен и Телец. Не стойте безучастни към всичко, което се случва около вас. Извадете си нужните изводи и си вземете поуки от чуждите грешки. Цялата седмица е благоприятна за действие и ново начало. В петък срещу събота Меркурий е в хармоничен аспект с Нептун. Наяве изплуват артистични заложби, а интересът към изкуството става все по-голям и обширен. Не се лишавайте от посещение на кино, театър или изложба. Нахранете душата си с културна храна. Прочетете книга, която ще ви вдъхне интересни идеи. В сряда Меркурий и Плутон са в съвпад. Седмицата ще разкрива тайни и ще ни помага да научаваме скрити неща около хората, с които живеем и работим. Можем да видим пътя си нагоре към изкачване по стълбицата в професионалното си развитие. Тъкмо сега е моментът да осъзнаем къде сме стигнали и накъде вървим. Мнозина ще си задават този въпрос и ще поставят ново професионално начало. То няма да е безуспешно. Да внимават всички, родени във Водолей, Риби, Овен и Телец. За тях седмицата е подготвила изненади и възможности.

ОВЕН
Борба и амбиция

За вас следва натоварена, но успешна седмица – най-вече в материален и финансов план. Деловата активност е предпоставка да съберете сили за ново съдружие или отделяне в самостоятелен бизнес. Ако успехът ви зависи от деловите партньори, хубаво преценете дали трябва да правите компромиси с тях. Разбира се, трудности няма да липсват, но те ще са при неконцентрираните и ниско заинтересовани представители. Вземете ли нещата в свои ръце, ви чака успех. Просто осъзнайте, че ако стоите на едно и също положение, каквото е настоящото, бъдещето ви е обречено на провал. Тази година иска да ви види в ситуация на борба и амбиция.

ТЕЛЕЦ
Давайте по-полека

Можете да се отпуснете през тази седмица. Очаква ви освобождаване от напрежението и безпокойствата. Предстои период, който ще ви дари с нужните положителни емоции, за да преборите умората и сивотата. Преходът от силното напрежение към стабилността ще бъде бавен, което ще го направи поносим и приятен за вас. Всички ще разберат, че се чувствате по-добре и по-уверени. Сега ще имате възможност да обърнете внимание и на личния си живот. Повече срещи с приятели, посещения на кино, театър, изложби. Давайте го по-полека и ще видите, че именно така успехът сам ще започне да ви гони по петите.

БЛИЗНАЦИ
Ще ви пречупят

Следващите седем дни ще бъдат ползотворни за вас, ако действате без грешки и си свършвате работата навреме, без закъснения и излишни мрънкания. Срещата с авторитети, стоящи по-високо от вас, може да ви се стори нещо унижаващо вашето достойнство, но аз ще ви посъветвам да извлечете максимална полза от подобни контакти. Предстоят ви добри дни, изпълнени с хубави новини, приятни преживявания, особено през новата работна седмица. Важно е само да не зарязвате нещата, свършени до половината.

РАК
Стартирайте бизнес

Намирате се във важен етап, що се отнася до професионалното ви развитие. През тази седмица можете да се радвате на добри контакти и възможности за раздвижване, стига самите вие да ги приемете като такива. Избягвайте да влизате в пререкания със съседи или с далечни приятели, които точно сега искат да ви дойдат на гости. През уикенда не спорете за пари с половинката. Това може да се окаже генерален повод за грандиозен скандал. Не си заслужава. Обърнете повече внимание на кариерното си развитие и се подгответе за сериозни разговори в деловата област. Можете да стартирате проект или свой собствен бизнес.

ЛЪВ
Не спорете с колегите

През този период е важно да казвате всичко навреме, да не държите жлъч в душите си и просто да бъдете наясно с хората, с които общувате и комуникирате. Овладейте нервността, защото ако влезете в пререкания и спор, най-вече с колеги, само ще предизвикате собствената си изолация и непостигане на целите. Имайте го предвид и не си търсете белята, ровейки се в дреболии и търсейки конфликта. През този период сериозно е засегната финансовата сфера от живота ви. Ако сте се трудели през последните месеци, очаквайте пари. Ако сте прекалили със заемите, чака ви среща с хора, на които сте длъжници.

ДЕВА
Не се заяждайте

Не подценявайте важността на този период, въпреки че сте на мнение, че работната седмица ще премине леко, безпроблемно и почти почивно. Нищо подобно, очаква ви работа, която ако не свършите сега, ще ви създава много нерви и напрежение за в бъдеще. Подредете добре делата си и спазвайте определени планове. Успехът ще е с вас, ако не се вкопчите в него изцяло и не го имате като самоцел. Просто вършете онова, което се иска от вас. Признанието ще дойде самичко. През цялата седмица ще бъдете заядливи. Избягвайте агресията, за да не си създадете излишни проблеми на главата.

ВЕЗНИ
Поставете начало

През тази седмица вие ще бъдете в прекрасно настроение, въпреки че хората около вас са намусени и нервни. Ще действате като мехлем за раните на своите близки и приятели, но това не означава да съпреживявате с тях болките и мъките им. Стойте настрана от негативното, за да не попиете прекалено от него. И без това седмицата ви е щастлива и можете да се радвате на нея. Още утре ще се срещнете с важни хора. Поставете началото на ново делово или лично приятелство, с което до края на 2018-а да развиете шансове за частен бизнес. Превърнете мечтите си в реалност.

СКОРПИОН
Не забравяйте почивката

Успокойте топката и не бъдете особено активни през този период. Ще бъдете по-ефективни, ако вършите най-належащите си ангажименти и не претоварвате организма. В събота и неделя задължително се отдайте на почивка. Не решавайте никакви финансови проблеми, защото ще влезете в излишни пререкания за пари. Новата работна седмица ще бъде благоприятна. Отваря ви възможност за добри срещи, но пак не прекалявайте с активността, защото преумората ще съсипе всички възможности. Запомнете: ефективността изисква бодрост, а тя се постига само чрез почивка.

СТРЕЛЕЦ
Възможности за успех

Чака ви изключително положителна седмица, която буди подозрения, че всичко около вас върви по вода. Внимавайте, защото тези подозрения се раждат в съзнанието на вашите най-близки конкуренти. Очаквайте конфронтации и сблъсъци редом с успехите си. На работното място имате късмета да сте подкрепени от важни личности. В личен план обаче губите по точки, точно защото сте станали малко по-груби отколкото е позволено. Отнасяте се с близките си като с лична собственост, без нужното уважение и почит. Разчитайте на късмета, разгърнете положителната си нагласа и седмицата ще ви разкрие много възможности, които чакахте от месеци.

КОЗИРОГ
Помислете за себе си

Очаква ви благоприятна седмица. Мощният съвпад на планети малко по малко започва да отшумява, оставяйки ви все повече време, което да отдадете на самите себе си. Предстои да бъдете малко по-спокойни от друг път. Да се отдадете на желано пътуване или да посетите кино, театър, изложба, концерт. Помислете за себе си, направете нещо, което на вас ви доставя удоволствие. Запълнете своето ежедневие с нещо важно за вас самите. Не гледайте все чуждия интерес. Имате нужда от разпускане и сега ще ви се удаде възможност да си го позволите. През новата работна седмица движете ритмично ангажиментите си, но не се заемайте с нови, преди да сте докарали докрай старите.

ВОДОЛЕЙ
Целете се нагоре

Започвате един благоприятен период и е изцяло във вашите ръце да го оползотворите изцяло. Приближаването на Венера към съзвездието ви е знак, че е време за житейска промяна – в любовта, работата или външния вид. Макар и малка, тя ще ви се отрази благополучно. Съвпадът на Меркурий и Плутон на свой ред ще ви освободи от задръжки, но все пак внимавайте. Не забравяйте, че общувате с човешки същества и че всички около вас имат чувства и мисли. Работните дни изискват мобилизация и отговорност. Иначе ще загубите пари и позиции. А точно сега не си струва да преживявате пореден спад. Целете се само нагоре, възходът трябва да е вашият принцип.

РИБИ
Нужда от насърчаване

Седмицата няма да е особено лека за вас, защото предстои да опонирате на хора, чийто авторитет е голям. Възможно е да чувствате нервност в дадени моменти. Добрата новина е, че борейки се ще получите подкрепата на влиятелна личност или вие самите ще станете влиятелни хора, печелейки доверието на важна обществена маса. Внимавайте, бъдете отговорни и не подценявайте настоящата си работа, защото тя е важна за вас. В свободното си време не пропускайте срещите с приятели и с хора, които ви подкрепят в идеите и целите. Сега имате нужда да бъдете насърчавани. Това ще ви направи една идея по-уверени.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

19 януари. Импулсивни, прибързани и първични сте вие, родените на 19 януари – гранична дата между два зодиакални знака – Козирог и Водолей. Носите ината на първия и иновационното мислене на втория. Ето защо вие сте желана компания, в която винаги заемате център на вниманието. За партньори в бизнеса не сте предпочитани, тъй като обичате вашата дума да е последната и не сте склонни да преговаряте в името на компромиса. Родени сте да бъдете лидери, но вземайте по малко и от критиката, която ви се отправя, за да не се окаже един ден, че живеете в измислен свят, сътворен от вашите мечти и идеи. Съгласувайте мисленето си с това на другите хора.
Годината, в която навлизате, ви сблъсква с трудности и бариери, които своевременно се налага да преодолявате. Това е изпитателна година, която има и своя скрит смисъл – да ви научи на прецизност и старателност, да ви покаже, че живеенето за днес, без мисълта за утре не е най-правилният подход.
Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

20 януари. Вие сте талантливи Водолеи, които не са достатъчно борбени и затова успехите ви в живота не са толкова изразени, колкото ви е заложено по съдба. Страховете ви са предизвикани от детските години, когато сте срещали немалко трудности и сте станали прекалено предпазливи. Винаги има един момент, в който се учите на борбеност и колкото по-рано дойде той, толкова по-добре за вас. Иначе сте обичливи, добронамерени и отзивчиви и често помагате на близките хора повече, отколкото трябва.
Навлизате в чудесна година на промени, раздвижвания и чудесни възможности, които ще се разкрият пред вас. Ще ви се отвори път към чужбина и това ще ви донесе доста добри шансове за развитие. Бъдете активни и променете живота си в по-добра посока.
Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове. Ако сте пушачи, лесно можете да преборите порока през тази година.

21 януари. Ако празнувате рожден ден на 21 януари, то това значи, че сте родени под щастлива звезда. Няма по-големи късметлии от вас, като се огледате сред компанията. Често обстоятелствата се стичат във ваша полза, късметът ви работи безотказно и с лекота постигате всичко онова, което сте си набелязали. Но както е казано: „Много хубаво не е на хубаво”, трябва и вие да си го присвоите като мото. След като всичко ви е поднесено на тепсия в живота, в един момент спирате да се борите, губите интерес и амбиции. Ето защо винаги си поставяйте високи цели, стремете се към тях и ги постигайте. Пазете се от приятелите си, които невинаги са толкова искрени, за колкото се представят.
Навлизате в прекрасна година на стабилизация и хубави преживявания в сферата на отношенията и любовта. Това е година, през която не бива да сте толкова активни, не трябва да предизвиквате промени, а да живеете хармонично и ритмично с всичко, постигнато дотук.
Здраве: Възможни са чести настинки и проблеми с горните дихателни пътища, носоглътката и щитовидната жлеза.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *