Татуистът на Азис отглежда две расови кучета, възпитава децата си на отговорност и трудолюбие | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Татуистът на Азис отглежда две расови кучета, възпитава децата си на отговорност и трудолюбие

Публикувана на: 18.01.2018г. 4994 прегледа

Дончо Досев: „Липсва ни хармонията с природата, ежедневието ни притиска и забравяме да се наслаждаваме на живота“

 

ДОНЧО ДОСЕВ Е ЕДИН ОТ НАЙ-АКТУАЛНИТЕ ТАТУИСТИ В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ. За себе си изтъква, че е горнооряховчанин, който живее във Велико Търново и не робува на изкуствено насаденото съперничество между двата града, особено по отношение на футбола, който самият той обича да използва като средство за разпускане. При него идват за татуировки множество известни личности от цяла България, хора от различни прослойки – спортисти, включително футболисти на „Етър“ и „Локо Горна“, творци, представители на ъндърграунда и т.н. За да се разкраси, при Дончо до Велико Търново отскача и певецът Азис.

Татуистът се гордее със своите деца Дидко и Ивайла
Татуистът се гордее със своите деца Дидко и Ивайла

Видният татуист е и известен ексцентрик. Последната му страст са расовите кучета. В момента Досев и семейството му се грижат за джак ръсел териер и колекционерска немска овчарка. „В началото, като обявих на съпругата си, че искам куче, бе леко резервирана, но представете си реакцията й, след като доведох и второ. Даже и аз не съм предполагал обаче колко добре ще се отрази това на възпитанието на децата ми“, разказва Дончо Досев. В момента цялото семейство живее в пълна хармония и не може да си представи делника без домашните любимци.

Много пъти татуистът е слушал и чел за това как присъствието на животинче и в частност на куче променя атмосферата в семейството и подпомага възпитанието на децата. В момента се убеждава практически в това.

МОИТЕ ДИДКО И ИВАЙЛА ВЕЧЕ НАПЪЛНО ЗАБРАВИХА ТЕЛЕФОНИТЕ И ТАБЛЕТИТЕ, защото прекарват времето си в игри и разходки навън, разказва Дончо Досев. Малките вече сами следят времето за разходки и хранене на кучетата, станали са грижовни и отговорни. Татко им не пропуска да ги възнагради и с по 50 стотинки за всяка разходка с кученцата, за да ги стимулира. „Събират си ги, за да си купуват подаръци, и преценяват кое е полезно и кое не. Станаха спестовни и за това пак допринесоха кученцата ни. Те си ги нарекоха Джаки и Дони. Овчарката даже е кръстена на мен. Никога не съм предполагал, че животните са нещо толкова полезно и ни спасяват от натоварването в ежедневието“, категоричен е Досев.

На няколко пъти той е бил на ръба да си вземе куче, още докато е живял и работил в Испания. Винаги обаче е бил притеснен, че ще има главоболия с животните. „Аз съм творец и за мен да съм в хармония със себе си и средата, е важно нещо. Точно заради това си взех къща на ул. „Гурко“, а пълното щастие аз и семейството ми постигнахме с нашите домашни любимци“, отбелязва Досев.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "Татуистът на Азис отглежда две расови кучета, възпитава децата си на отговорност и трудолюбие"

  • 18.01.2018 в 19:11

    Хаха ха аха аха хаха……..татуист……ха ха най актуалния….ха ха ха смех!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *