108 четения

Над 37 тона месо с изтекъл срок и без документи открити в областта

Търсят изчезнал хладилен камион с 15 тона риба

 

37 533 КГ МЕСО С ИЗТЕКЪЛ СРОК И БЕЗ ДОКУМЕНТИ Е БИЛО ОТКРИТО ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ, съобщи полицията вчера. Цифрата е рекордна и води класацията в страната. Проверката е била извършена в периода от 22 декември 2017 г. до 14 януари 2018 г. в магазини и складове за преработка на месо, както и на моторни превозни средства, превозващи местни продукти. Националната агенция за приходите, Българската агенция за безопасност на храните и Икономическа полиция са извършвали проверките в нашата област.

„Трудно можем да си представим какво месо сме яли по празниците и какво ни предлагат търговците всеки ден. Въпросното количество месо е иззето и подлежи на унищожаване“, коментираха проверяващи.

Инспектирани са над 500 магазина и складове за съхранение и преработка на месо и близо толкова моторни превозни средства. В цялата страна е наложена забрана за продажба на общо 53 840,905 кг месо и месни продукти поради изтекъл срок на годност, други 201 700 кг са иззети от физически лица. Най-голямото количество месо е иззето от обекти в област Велико Търново – 37 533 кг, в Търговище – 20 910 кг, и Пловдив – 1300 кг.

За установените административни нарушения са съставени общо 38 акта и пет протокола. Четири от тях в София, по три във Велико Търново, Пловдив и Кюстендил, по два в Стара Загора и Габрово.

ПАРАЛЕЛНО С ТОВА ВЛАСТИТЕ В ОБЛАСТТА ИЗДИРВАТ ХЛАДИЛЕН КАМИОН С 15 ТОНА РИБА, КОЙТО Е БИЛ ПАРКИРАН КРАЙ ПЪРВОМАЙЦИ. Камионът бил спрял за зареждане на агрегата, но след това изчезнал. Засега още не е ясно къде е пласирана рибата, която по предварителни данни също не била годна за консумация. Възможно е рибата да е пусната в търговската мрежа.

Н. ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “Над 37 тона месо с изтекъл срок и без документи открити в областта

 • 19.01.2018 в 14:41
  Permalink

  А защо не е упоменато в кои търг.обекти е намерено или на кого са написани актовете?! Така написано само всява паника в хората…

  Отговор
 • 24.01.2018 в 15:48
  Permalink

  Пишете конкретно , посочете обектите, търговските фирми, в противен случай сте съучастници, психотерористи. С две думи за статийката: полза никаква.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *