3 четения

Планират ремонт на хандбална зала „Сава Величков“ по проект „Красива България”

С проект за ремонт на хандбална зала „Сава Величков“ ще кандидатства Община Велико Търново. На предстоящото си идната седмица заседание Великотърновският общински съвет трябва да даде съгласие да се кандидатства по една от мeрките на проект “Красива България”. Реконструкцията на спортното съоръжение ще включва ремонт на покрива, на конструкцията на сградата, както и прилагане на мерки за енергийна ефективност.

Бюджетът на подготвения от местната администрация проект е на стойност 212 324 лв. и включва всички разходи за строителството, ДДС и управление на проекта. Собственият принос на Община Велико Търново ще е в размер не повече от 112 341 лева съгласно средствата, заложени в инвестиционната програма.

Спортната зала се ползва от хандбален клуб „Етър 64“, волейболен клуб „Царевец 1919“ и бадминтон скоуш клуб „Велико Търново“. Покривът на съоръжението тече от години и всяка зима работниците на ОП „Спортни имоти и прояви“ чистят снега от покрива, за да могат вътре да се провеждат тренировки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!