МДТ „К. Кисимов” с най-успешния си сезон от 30 г. насам

200 000 лв. приходи от билети отчита за миналата година търновският театър

 

БЛИЗО 200 000 ЛВ. СА ПРИХОДИТЕ ОТ БИЛЕТИ НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА. Това е най-успешният сезон на търновските артисти от близо 30 г. насам. В сравнение с 2016 г. парите са с около 40 000 лв. повече, отчете директорът на театъра Васил Вълчев. 160 са изиграните представления през 2017-а, при 145 за предходната година. Общо 30 000 души публика са аплодирали спектаклите на търновския театър, докато през 2016 г. в салоните за постановки на МДТ са влезли с 5000 души по-малко. Спектаклите на сцените в старата столица са гледали 8530 зрители, а в турне в различни населени места в страната – още 21 500.

През последната година успяхме да постигнем финансова стабилност, което ни позволи да увеличим заплатите на всички щатни служители в театъра средно с 10%, каза още директорът.

В 40 селища са били на турне търновските артисти, които отчитат като най-силен месец октомври, когато са изиграли 31 представления. Тогава те са представили своите постановки в 15 града в страната, а спектаклите им са били аплодирани от близо 7500 зрители. В някои от градовете трупата е имала по четири представления на ден.

Най-играните музикални заглавия през годината са „Криворазбраната цивилизация”, мюзикълът „Четиримата близнаци” на композитора Георги Костов и оперетата „Цигански барон” на Щраус, които са донесли и най-много приходи на МДТ. От репертоара на драмата най-много представления имат „Хъшове”, „Госпожа Министершата”, както и детските заглавия „Карлсон и Дребосъчето” и „Тримата братя и златната ябълка”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *