143 четения

Орисаха първото бебе за 2018 година в старата столица

АГ секторът получи поредно дарение от търновския Зонта Интернешънъл клуб

 

РАБОТЕЩИТЕ В АКУШЕРО-ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ И НЕОНАТОЛОГИЧНИЯ СЕКТОР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ С ТЪРЖЕСТВО В БАЗА II НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“. Събитието бе уважено от директора на лечебницата д-р Стефан Филев, доайена в гинекологията д-р Данчо Йорданов и акушерки с над 45 години трудов стаж, които дойдоха да споделят празника с колегите си. Отец Славчо отслужи литургия и поръси със светена вода всички присъстващи. Той благослови лекарите и акушерките и пожела положителната тенденция за повишена раждаемост да продължи и занапред. Старата столица бе единственият град у нас, в който има повече родени бебета от предходната година. Отличните резултати в медицинската структура превърна 2017-а в „бейби бум“ година за Велико Търново.

СИМЕОН СВЕТОСЛАВОВ ДОЙКОВ, КОЙТО БЕ ПЪРВОТО РОДЕНО БЕБЕ В СТАРОПРЕСТОЛНИЯ ГРАД ЗА НОВАТА ГОДИНА, БЕ ТЪРЖЕСТВЕНО ОРИСАН ОТ ДАМИТЕ ОТ 26996051_2007431052606824_1582446283_nЗОНТА ИНТЕРНЕШЪНЪЛ КЛУБ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тази традиция датира от 10 години и благодетелките плануват да продължат да поддържат връзка с новото Зонта бебе, за да присъстват и в други важни моменти от живота му. Малкият юнак, проплакал на 2 януари в 10:05 часа, е и първо дете за щастливите си родители. Той дошъл на бял свят чрез цезарово сечение, водено от началника на сектора доц. д-р Светлозар Стойков и специализантката д-р Иделина Христова. Симеон получи поздравителен адрес, сребърен комплект и ваучер на стойност 200 лв. за бебешки стоки.

ДАМИТЕ ОТ ЗОНТА НАПРАВИХА ПОРЕДНО ДАРЕНИЕ НА РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ – ЕЛЕКТРИЧЕСКА РОДИЛНА ОПЕРАЦИОННА МАСА на стойност 7182 лв. „Винаги сме готови да помагаме за нуждите на АГ звеното. Това е едно свято място и заслужава всичко необходимо, за да се раждат все повече деца“, коментира президентът на Зонта Анелия Вълева.

Малко преди орисването на Симеон най-младата акушерка в отделението – 25-годишната Полина Веселинова, по стар български обичай изми ръцете на началника на сектора доц. д-р Светлозар Стойков (на снимката). Той от своя страна изказа сърдечните си благодарности на всички акушерки и лекари, вложили цялата си енергия и сили в постигането на отличните резултати в отделението за изминалата година.

Наградата „Акушерка на годината“ бе присъдена на Любка Кръстева.

27048975_2007431129273483_1270050030_oБроят на ражданията през изминалата година е 1074, а новородените бебета – 1096. От началото на януари тази година пък са проплакали 68 пеленачета.

Началникът на отделението по неонатология д-р Кина Николова информира, че тя и колегите й са се погрижили за общо 1205 бебета.

„За съжаление, нямаме специализанти, но се надяваме, че двете студентки в трети курс от филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново, които работят като болногледачки при нас, след завършване ще останат и ще ги обучим“, заяви д-р Николова.

Празникът завърши с рецитации на малчуганите от детска градина „Соня“ и танцови изпълнения на ансамбъл „Търновград“.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Орисаха първото бебе за 2018 година в старата столица

 • 22.01.2018 в 16:37
  Permalink

  По силата на кой закон някои си се изживяват като „орисници“? За какво „орисват“? С какво помагат на обществото си? Какво значи „Зонта“ на български? Кой разрешава всичко това?
  5 селянки се изживяват като масонки. Попът ръси „масонки“. А те „орисват“, защото нямат друга работа.
  Да са живи и здрави бебето и лекарите. Те са важните. Престанете да манипулирате хората с глупости!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *