При полицейска операция е задържан участник в телефонна измама за 76 000 лева

В резултат на съвместни действия, предприети от служители на сектор „Измами“ към ГД „Национална полиция“, ОДМВР – Търговище, и ОДМВР – Велико Търново, на 19 януари в Търговище е задържан участник в телефонна измама за крупна сума.

Същия ден 66-годишна жена от Търговище получила обаждане на стационарния телефон в службата си от мъж, представил се за полицейски служител. Той й обяснил, че ако предостави наличните си пари на извършители на измама, които вероятно ще й позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи. Уверил я, че веднага след това сумата ще й бъде върната. Вярвайки, че помага, жената изтеглила от сметката си в банка 76 000 лева, поставила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното в телефонен разговор място – в непосредствена близост до кошче за смет на детска площадка в междублоково пространство в централната част на града. Около 15 часа, непосредствено след прибиране на плика с парите, полицаите задържали младеж, въпреки опита му да избяга. Установена е самоличността му – 16-годишен от Търговище, с криминалистическа регистрация за наркотици. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа.

2 thoughts on “При полицейска операция е задържан участник в телефонна измама за 76 000 лева

 • 22.01.2018 в 14:10
  Permalink

  Хвърляйтееее…. Търкайтееее добичета недомаслени

  Отговор
 • 22.01.2018 в 16:13
  Permalink

  Така им се пада на свидливите пенсионери. От сиромашия едвам събрали 76 000 лв. Като не дават на децата си и на внуците си да дават на измамници. Съдиите да се коригират и да започнат да дават ефективни присъди на измамниците.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *