Седмият рожден ден на UN BESO събра салса танцьори от цялата страна

 

СЕДМИЯ РОЖДЕН ДЕН НА ТАНЦОВАТА СИ ШКОЛА UN BESO ART & DANCE CENTER ОТПРАЗНУВАХА МИНАЛАТА ВЕЧЕР ДАРИНА ГЕОРГИЕВА, ИГЛИКА ИВАНОВА И ВАНЯ ГЬОШЕВА. Пищното парти, което събра стотици танцьори от 15 от най-големите школи по латино танци в цялата страна, беше в „Интерхотел Велико Търново” и продължи до сутринта.

Празникът започна още в петък вечерта с концерт на децата, които танцуват в школата. В събота през деня Дарина, Ваня и Иглика подариха на своите гости и ученици безплатни уроци по танци, а вечерта и шоу спектакъл със специално подготвени хореографии. На сцената излязоха танцьори – приятели на рождениците от школите Salsa con Miguel от София, Latino friend от Враца, Мата и Венци Джореви, които нажежиха атмосферата със своето танго, Полина, Радина, Вероника, Мария и Никол, които също са започнали да танцуват в търновската школа и малчуганите на UN BESO, които обраха овациите на всички присъстващи и се превърнаха в кулминацията на вечерта.

Стъклени пантофки и бижута от затопено стъкло получиха като подарък за празника си Ваня, Дарина и Иглика от своите ученици. Статуетките и колиетата са изработени от Велина Сталева, докторант във Факултета по изобразително изкуство във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Денсклубът UN BESO е създаден от Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Гьошева през 2011 г. За изминалите седем години трите успяха да утвърдят школата си като най-големия салса клуб във Велико Търново, място за забавление и социални контакти. Хиляди търновци посещават уроците им по салса, бачата, меренге, кизомба, ча-ча-ча, български народни танци и зумба. От 2014 г. в клуба има и занимания по балет за деца.

UN BESO станаха част от историята на Велико Търново и с първия танц във въздуха върху фасадата на общината. Те са организатори и на пъстрия латино фестивал UN BESO fiesta, който стартира през 2013 г. За седем години през школата са преминали над 1000 души, които са заразени с любовта към латино музиката, активния живот и хармонията между духа и тялото.

 

Снимки: Сашка Александрова

One thought on “Седмият рожден ден на UN BESO събра салса танцьори от цялата страна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *