Горнооряховският „Локомотив“ издигна кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС, пробва близнаци от Конго

„Локомотив” (Горна Оряховица) издигна кандидатурата на Борислав Михайлов за нов мандат начело на Българския футболен съюз. Вчера председателят на Зоналният съвет на БФС във Велико Търново Бончо Генчев внесе номинацията във футболната централа в София. Конгресът на БФС е насрочен за 16 февруари. С право на глас са допуснати 546 клуба от страната. До момента има две официално заявени кандидатури – тази на сегашния президент Борислав Михайлов и на Ивайло Дражев.

До момента ОФК „Локомотив” е единственият клуб от Великотърновска област, който официално иска нов мандат за президента. Очаква се в битката за БФС да се включи и съотборникът на Боби Михайлов от „Пеневата чета“– Любослав Пенев, който вече обяви намеренията си.

Междувременно „железничарите” набързо се разделиха с бившия нападател на „Литекс” и ЦСКА Орлин Орлинов. Той започна проби с отбора в началото на тази седмица, но вече е извън групата. Извън терена за известно време ще бъде и Александър Киров, който имаше добри изяви през есента, но ще трябва да лекува контузия.

В „Локомотив“ започнаха проби близнаци с конгоански произход.

Седрик и Родриго Нанителамио са родени 1996 година. Полузащитникът Седрик е играл за отборите на АС „Сент – Приест“ (Франция), Атлетико клуб „Алканенсе“ (Португалия) и ФК „Ордино“ (Андора).

Родриго е централен защитник и е обличал екипите на АС „Кан“ U19 (Франция), ФК „Виланова“ (Испания), „Спартак 1919“ (Плевен) и ФК „Форфар – Атлетик“ (Шотландия).

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *