39 четения

Депутатът Станислава Стоянова се включи в световното изложение „Зелена седмица” в Берлин

Народният представител от ГЕРБ – Велико Търново, Станислава Стоянова присъства на откриването на най-голямото световно изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица” в Берлин. В изложението, което се провежда от 19 до 28 януари, със свои продукти участват общо 1660 изложители от 66 страни. Тази година България е официален партньор на най-голямото в света събитие за земеделие, храни и градинарство, а програмата за откриването му бе изцяло българска, с фолклорни танцови и музикални изпълнения, обясни депутатът Станислава Стоянова, която е и член на парламентарната комисия по земеделие и храни.

„Участието на страната ни ще спомогне за популяризиране на българския бранд – не само на храни и напитки, но и на страната като атрактивно място за добра кухня, туризъм и отдих. Също така е и възможност българските производители да защитят и завоюват нови пазарни позиции за своите продукти“, коментира народният представител.

Събитието съвпада с българското европредседателство и за първи път страната ни разполага със своя изложбена палата.

30-те щанда на България представят традиционни родни продукти – вина, ракии, бира, сокове, тахани, биомед, козметични продукти на основата на българска роза и лавандула, суровосушени и варено-пушени месни продукти, лютеница, конфитюри, сладка, биозеленчуци и плодове, млечни продукти, риба и рибни продукти. Разположени са на площ от 1640 кв. м, а нашите фирми изложители са общо 62. Мотото на българското партньорство в рамките на форума е „Ароматът на слънцето”, разказа Станислава Стоянова.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!