3 четения

Започват проверки на пешеходните пътеки в областта

Комисия, определена от областния управител проф. д-р Любомира Попова, започва проверки на пешеходните пътеки на територията на областта. Инспекциите са по разпоредба на главния прокурор заради зачестилите пътно транспортни произшествия.

На работна среща вчера бе взето решение до 20 февруари в Областна администрация да бъдат получени обобщените данни от всички общини.

Проверките ще се извършват по определени критерии като подходящо ли е мястото на пешеходните пътеки, сигнализирани ли са със светлинни знаци, отговарят ли всички те на съответните наредби, има ли ясна видимост на съществуващата маркировка и др. Особено внимание ще се обърне на състоянието на пешеходните пътеки в близост до училища и детски градини.

 

Един коментар за “Започват проверки на пешеходните пътеки в областта

  • 23.01.2018 в 13:23
    Permalink

    Проверете пешеходната пътека на ул.“Зеленка“№1,срещу магазин „Горгона“,която е опасна за пресичащите.Намира се след завой и няма никаква видимост.Колите излизащи от завоя връхлитат пешеходците и никога на спират.След още 20 метра има друга пешеходна пътека свързваща стълбите на ул.“Р.Михайлов“ и подхода за стара болница.Тя е напълно достатъчна за района.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!