Краси Балъков със сигурност остава в „Етър ВТ“ до лятото, очаква Боби Михайлов да вземе нов мандат

Предават пряко контролата „Етър ВТ“ – „Лех“ (Познан) по клубната телевизия на поляците

 

Борислав Михайлов трябва да остане президент на БФС и в следващите четири години. Това заяви Красимир Балъков в предаването „Спортна треска” на БНТ, като подчерта, че изразява свое лично мнение. От настоящия му клуб „Етър ВТ” все още не са обявили официално чия кандидатура ще подкрепят на предстоящия конгрес. На футболния форум делегат от великотърновския клуб ще бъде председателят на Управителния съвет проф. Георги Камарашев.

Главният мениджър на „Етър ВТ“ говори и пред немското издание Stuttgarter-nachrichten.de, пред което обясни защо е приел офертата на клуба от старата столица.

„Клубът се бори да не изпадне, затова не можех да кажа „не“. Вече уредих един спонсор. След това клубът иска да изгради тренировъчна база, работата с младите трябва да се подобри. Имам разговори с всички социални групи в града. Важно е, че мога да отворя много врати с моето име“, разкри бронзовият медалист от САЩ’94.

Той призна, че в Германия „Етър ВТ“ най-вероятно щеше да е клуб от второто ниво на футбола и добави, че до лятото със сигурност ще остане във Велико Търново. „Тогава ще видим“, каза още той.

„Синът ми се грижи за футболното ми училище в Ройтлинген. Дъщеря ми държи апартамента в Щутгарт в добро състояние. Все пак ще остана свързан с Щутгарт“, завърши легендата.

Днес етърци ще изиграят първата си контрола от подготовката в Анталия, срещайки един от елитните полски отбори – „Лех“ (Познан). Съперникът заема второто място в първенството на страната си само на 2 точки след водача „Легия“ и също е на подготовка в турския курорт.

Двубоят е от 17:00 часа българско време на електрическо осветление и ще бъде излъчван пряко по клубната телевизия на „Лех“ на адрес: https://www.lechpoznan.pl/lech-tv,7.html. От българския сайт „Спортал“ също обявиха, че ще направят всичко възможно да предават пряко срещата. Мачът е анонсиран за излъчване още в ред сайтове, сред които и https://www.laola1.tv/en-de/livestream/kks-lech-poznan-pfc-etar-1924-len.

„Отборът се готви пълноценно и тренира двуразово, условията за подготовка са много добри. Мачът с „Лех“ ще бъде на Papillon sports center в Белек от 17 ч. българско време, следващата проверка с „Железничар“ (Сараево) на 27 януари е от 16:30 ч., а мачовете със „Стумбрас“ (Литва) на 30 януари и с „Олимпия“ (Любляна) на 2 февруари са от 16 ч.“, съобщи от Турция административният директор на великотърновския клуб Страцимир Тинчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.