Стопанин закла посред нощ кучето си в Хотница и легна да спи

46-годишният Косьо К. е бил арестуван, но след повдигане на обвинение е пуснат на свобода

 

Стопанин от Хотница заклал посред нощ домашното си куче, защото лаело, изхвърлил го пред портата и легнал да спи, съобщи полицията в старата столица. Злодеянието било извършено след два часа през нощта в събота. След като се разбудила, жената, с която Косьо К. живеел на семейни начала, се обадила на тел.112. Униформените арестували 46-годишния освирепял стопанин, който се оказал и солидно почерпен. Четириногият пазач на къщата бил немска овчарка, същата вечер животното било подразнено от вой на чакали. Косьо бил разбуден от лая, взел малка брадвичка и посякъл кучето.

40-годишната му жена К. била потресена от стореното и решила да потърси помощ от властите. Двамата живеели от няколко години заедно. Преди време Косьо бил осъждан за „пил и карал“. Той често се утешавал с чашката и после започвал да буйства. Великотърновската прокуратура му е повдигнала обвинение за хулиганство и след това мъжът е бил освободен. Според жители на Хотница обаче той е опасен и често налита на скандали и бой без причина.

Преди няколко години пък 11-годишният син от предишна връзка на жената се обеси, без да иска, по време на детска игра в двора на къщата в селото.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *