118 четения

Беляковец и Дебелец вече се съединяват с областния град, хората се местят към селата

СТРОИТЕЛСТВОТО Е В ПОДЕМ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКО. 380 СТРОИТЕЛНИ РАЗРЕШИТЕЛНИ СА ИЗДАДЕНИ ЗА ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА В ОБЩИНАТА, ИНФОРМИРА ГЛАВНИЯТ АРХИТЕКТ НА ГРАДА НИКОЛАЙ МАЛАКОВ. „Основно се строят къщи и вили. Правят ги предимно по селата и вилните зони наоколо. Явно интересът е в тази посока“, коментира той. Един от хитовете е Беляковец. Селото е едва на 3 км от областния център, а празните терени между тях се разпродават и застрояват. Практически двете населени места са съединени. „Одобряваме и доста проекти извън регулация, най-често в Беляковец. Къщи се строят и на земеделски земи със сменено предназначение“, коментира още арх. Малаков.

ДРУГИТЕ ПРЕДПОЧИТАНИ МЕСТА ЗА КЪЩИ И ВИЛИ СА МАЛКИ ЧИФЛИК, ЛЕДЕНИК, ШЕМШЕВО, ПРИСОВО И ДР. Наскоро главният архитект на града е одобрил и проекти за 4 къщи в Миндя.

2 коментара за “Беляковец и Дебелец вече се съединяват с областния град, хората се местят към селата

 • 24.01.2018 в 20:54
  Permalink

  Ами като се съединяват Беляковец и ВТ да вземат и канализация да направят.

  Отговор
 • 25.01.2018 в 10:34
  Permalink

  Толкова ли няма какво реално да напишете? Конкретно за Беляковец за втори път виждам тая глупост. Предния път май беше от Стилян Найденов, сега и автор си няма.
  Писачът да излезе поне веднъж в посока това село и да се огледа – от едната страна е теренът на НВУ, а от другата са гробищата. От там до самото село са земеделски терени, ползвани от Милков. Докато има субсидии, няма да ги пусне. И като как се съединява селото с града? През скалите по поречието на Янтра? Или през землището на Леденик и Шемшево?
  Позамислете се що за „журналистика“ творите.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!