Куриоз. Отмениха глоба от 100 лева за нахапана от кучета в Никюп, защото била… ниска

Съдът е отменил наложена глоба от кмета на В. Търново Даниел Панов от 100 лева за наръфана от кучета в Никюп, защото санкцията била… ниска. Драмата се разиграла в селото през миналия август. Собственик на стадо овце вървял из Никюп заедно с четирите си кучета, които нямали намордник и не били на каишка. През това време жена се прибирала към дома си, когато изневиделица била нападната от едното куче и нахапана по задните части. Веднага Таня Д. се обадила на тел. 112 и написала жалба. Пристигнала полиция и на стопанина бил съставен акт, въз основа на който после от търновския кмет било издадено наказателно постановление от 100 лева. Пострадалата си извадила медицинско за раните. Вместо да плати стоте лева, стопанинът решил да го жали в съда, защото кучето му не било нахапало жената, а само я било одраскало.

„Касае се за по-тежко наказуемо нарушение. Наказателното постановление се явява неправилно и незаконосъобразно, поради което следва да се отмени”, се казва в съдебното решение на ВТРС.

Н. ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Куриоз. Отмениха глоба от 100 лева за нахапана от кучета в Никюп, защото била… ниска

 • 24.01.2018 в 15:27
  Permalink

  … а дали жертвата не е изръмжала нещо преди да ѝ скочат кучетата …

  Отговор
  • 24.01.2018 в 16:12
   Permalink

   Не е изръмжала. Нападнаха ме три в гръб, от които най голямото ме захапа. През 2015 г. същите кучета нападнаха и майка с детето си. Подавали сме жалби, но институциите си прехвърлят отговорността. Явно кучетата са повече на почит от хората в тази държава.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.