Напаст от плъхове заплашва улиците на Париж

Все повече плъхове изпълзяват от канализацията на Париж по улиците, а властите на града и службите за борба с вредителите се надпреварват да измислят нови начини как да се отърват от тях, предаде Асошиейтед прес.
Страховит клип на стотици плъхове в контейнер за боклук беше публикуван от в. „Паризиен“ и оказа нов натиск за неотложни действия от страна на парижката управа.
От кметството заявиха, че са засилили мерките против плъховете, тъй като популацията на гризачите се е разраснала неимоверно през последните две години.
Но Стефан Брас, говорител на група фирми за борба с вредители, каза, че усилията на властите ще бъдат напразни, ако не бъдат разработени държавни законодателни мерки за редовни инспекции за гризачи в сградите. По думите му, трябва да бъдат предвидени и наказанията за гражданите, които си устройват пикници и не почистват след себе си. Силните валежи напоследък в комбинация с меката зима и необичайно високия брой строителни обекти в Париж привличат все повече плъхове от канализацията.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *