46 четения

Турски лекари извършиха скъпоструващата трансплантация на Пеньо Пенев от Г. Оряховица

Лекарите в специализираната турска клиника, които поеха лечението на горнооряховчанина Пеньо Пенев, страдащ от остра левкемия, извършиха необходимата животоспасяваща операция. На 19 януари те направиха трансплантация на стволови клетки, а донор бе неговата сестра Силвия. Тя се прибра в Горна Оряховица в понеделник и бързо се възстановява от интервенцията. Пеньо продължава престоя си в лечебното заведение, тъй като е необходимо проследяване на състоянието му. 38-годишният мъж ще бъде под постоянен лекарски контрол следващите 100 дни. Нощувките обаче не се поемат от първоначалната платена сума от 200 000 лв., които бяха събрани чрез дарения на добри хора за по-малко от 2 месеца. След изписването Пеньо се налага да отседне в хотел близо до болницата, а таксата му за престой възлиза на 50 долара за ден. Ето защо семейството продължава кампанията и отново стартира базари в Горна Оряховица и околността. Във фейсбук групата „Благотворителен базар за Пеньо“ хора търгуват лични вещи в полза на горнооряховчанина.

Г. ГЕОРГИЕВА

2 коментара за “Турски лекари извършиха скъпоструващата трансплантация на Пеньо Пенев от Г. Оряховица

 • 31.01.2018 в 9:52
  Permalink

  От Дискавъри скоро разбрах,че в момента най революционния и успешен метод за лечение на левкемия дори в четвърти стадий е вливането на деактивирани Т-клетки на HIV.В щатите левкемията с този метод се лекува напълно с малки изключения разбира се в които организмите отхвърлят новите клетки,задачата на които най просто казано е да убият туморите без да засегнат здравите клетки.За Европа съм чувал ,че това се прави в Испания.Всичко останало е само надежда и зверски късмет.Дано това момче има в изобилие късмет.

  Отговор
 • 05.02.2018 в 4:54
  Permalink

  Колко народ в България си умира, защото не може да си плати лечението, за което иначе цял живот плаща здравни осигуровки!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *