Скенер ще предрича кой ще стане рок звезда

Учените ще могат да определят кой ще стане рок звезда, изследвайки активността на мозъка му чрез скенери, пише в. „Дейли мейл“.
Изданието цитира изследване на датски специалисти от университета в Орхус. Те използвали функционална магнитно-резонансна томография, за да определят музикалните наклонности на човека. Сканирането показало, че при слушане на композиции, в главния мозък на музикантите започват да се активират определени области на дясното полукълбо. Именно те отговарят за музикалността на индивида.
Чувствителността и активността на мозъчните дялове при прослушването на различни композиции не са едни и същи за обикновените хора и за музикантите. С помощта на невронните мрежи и на показателите на активността на мозъка, учените създали специален виртуален модел, който могъл да отсее истински музикално надарените люде.
Предишни изследвания установиха, че активността на главния мозък е пряко свързана с умствените способности на индивида и със способността му бързо да се обучава. Специалисти от Харвардския университет заявиха, че с помощта на сканирането на мозъка, истинските гении могат да бъдат разпознати още от детството им.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.