59 четения

Съвременните тийнейджъри са много примерни в сравнение с предишните поколения

Съвременните тийнейджъри избират хакерството като форма на бунт срещу семейството и обществото, а сексът, наркотиците и пушенето вече не са толкова разпространени сред тях, пише в. „Дейли телеграф“.
Предишните поколения се бунтуваха като пушеха цигари, употребяваха наркотици и правеха секс от рано. Съвременните 14-годишни обаче избягват тези традиционни форми за привличане на внимание, като предпочитат да проникват в чужди компютри от стаите си.
Изследването сред 19 500 деца беше направено от учени от Лондонския университетски колеж. Те установиха, че 20 % от подрастващите са „хаквали“ компютър през изминалата година. Само 1 % от тях са изпратили вирус.
На въпроса правили ли са вече секс, 2 % от двата пола са отговорили положително, а 11 % са потвърдили, че са имали някакъв интимен контакт.
3 % от участниците са редовни пушачи, а 14 % са опитвали цигара.
Други старомодни незаконни дейности също се оказаха по-малко популярни от киберпрестъпленията. По-малко от 3 % от запитаните са рисували графити без разрешение, а 4 % са имали вандалски прояви. Едва 2 % имат своя банда, 4 % са задигали продукти от магазина в предишните 12 месеца, а 1 % са откраднали нещо от друг човек.
Експертите установиха, че съвременните млади хора водят най-примерен начин на живот с рекордно ниски нива на консумация на алкохол, тютюнопушене, прием на наркотици и забременяване.
Момчетата са по-склонни към рисково поведение. Почти 6 % са признали, че са прониквали в чужд компютър от своя, в сравнение с 4 % от момичетата.
Бременността сред тийнейджърките е рекордно ниска. Тя е намаляла наполовина сред непълнолетните, като достига 21 %.
Специалистите предупредиха, че опитването на алкохол и цигари на ранна възраст може да доведе до „обезпокоителни навици при 14-годишните“. Затова е важна превенцията сред учениците още от началното училище.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!