6 четения

Търновските артисти репетират пиеса на Стефан Цанев

ПИЕСА НА СТЕФАН ЦАНЕВ РЕПЕТИРАТ АРТИСТИТЕ ОТ Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Заглавието е „Духът на поета” и е посветено на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев и на 140 г. от Освобождението на България.

Режисьор на постановката е Антони Цонев, а в нея участват актьорите Иван Митев, Детелин Кандев и Георги Тодоров. Премиерата ще бъде в началото на февруари в камерната зала на театъра.

Още две нови заглавия подготвят търновските артисти. За малчуганите в старата столица и областта театърът включва в афиша си „Пипи Дългото чорапче” по романа на Астрид Линдгрен. Режисьор на спектакъла Стефан Методиев, а в ролите влизат Силвия Шекилова, Дария Йорданова, Георги Тодоров, Дончо Дончев. Премиерата е планирана за март.

Оперетата „Баядерка” на Имре Калман влиза в репертоара на музикалния състав. Сюжетът разказва за богат индийски принц, който се влюбва в прелестна актриса и я кани в своя дворец в Париж. Режисьор на оперетната постановка е Петко Бонев, а диригент – Игор Богданов. „Баядерка” ще бъде представена на сцена през април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!