Севдие Сюлейманова: "Д-р Сибила Маринова е орисана да дарява живот" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Севдие Сюлейманова: „Д-р Сибила Маринова е орисана да дарява живот“

Публикувана на: 25.01.2018г. 5626 прегледа

„Убедих се, че колкото и негативни коментари и лоши думи да се казват за лекарите в България, всъщност нещата стоят по съвсем различен начин. Това обаче могат да го разберат само сънародниците ни, които живеят в чужбина и са в състояние да направят паралел между здравеопазването у нас и зад граница“, заяви Севдие Сюлейманова от стражишкото село Камен. Жената потърси „Борба“, за да разкаже впечатленията си от докторите във великотърновската болница МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и да изкаже най-искрените си благодарности към спасителите на майка й. Нашенката сподели, че от дълги години живее в Германия и по нейни думи, немските лекари наистина са страхотни професионалисти, а медицинската техника на високо ниво, но основен недостатък там е дългото чакане на лекарска помощ. „Човек може да е в предсмъртно състояние, но никой няма да му обърне внимание, докато не дойде уговорения час, пък било то и след седмица. Оказахме се истински късметлии, че майка ми бе вкъщи, в България, когато се наложи медицинска помощ“, разказва Севдие.

Майка й Хава страдала от дихателна и сърдечна недостатъчност и поради тези причини обмисляла да я вземе при себе си в Германия. Това обаче не се случило и след като се влошило състоянието й, се наложило веднага да постъпи в болницата във Велико Търново. През декември била приета в отделението по реанимация. Нашенката взела първия самолет за България и директно отишла в стационара. Там я посрещнала д-р Сибила Маринова, началник на отделението. „Тя бе неотлъчно до майка ми. Уверяваше ни, че има надежда и че трябва да вярваме. Без нея не знам какво щяхме да правим. Д-р Сибила Маринова й дари нов живот. Безкрайни благодарности и към всички останали лекари в реанимация“, категорична е Севдие. След 30-дневен престой в реанимация, през който Хава била на апаратно дишане, лекарите успели да я стабилизират и на 5 януари е изписана от болницата. Днес 65-годишната жена вече може да ходи сама и не среща трудности в ежедневието си, а цялото семейство благославя медиците в МОБАЛ, допринесли за възстановяването й.

„Д-р Сибила Маринова наистина е орисана да дарява живот. Ако някога се наложи да избирам къде да се лекувам аз или някой от семейството ми, пак бих се спряла на лекарите във Велико Търново“, казва с ръка на сърцето Севдие.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Коментари за "Севдие Сюлейманова: „Д-р Сибила Маринова е орисана да дарява живот“"

 • 25.01.2018 в 14:35

  През месеците ноември, декември и януари моята майка също лежа в това отделение. Възхитен съм от положените грижи и доброто отношение на целият екип в това отделение, както към болните, така и към техните близки! Истински професионалисти!

  Отговор
 • 25.01.2018 в 15:51

  Най-добрите са в Търновската реанимация. Като тръгнеш от санитарките до лекарите са си добре стикован екип !

  Отговор
 • 26.01.2018 в 8:56

  Това платена реклама ли е?! След пребиваване на майка ми в същото отделение, се наложи да търсим помощ от психотерапевт, като следствие на „човешкото“отношение на екипа!

  Отговор
 • 08.01.2019 в 19:11

  Не знам дали има родствени отношения с д-р Маринов,който през 2013г. беше завеждащ отделението -специалист с голямо сърце и силен характер,Лекар по призвание-явно там не могат да виреят „дребни души“!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *