Брижит Бардо издаде мемоари

Мемоарите на френската актриса и защитничка на животните Брижит Бардо излязоха в книжарниците във Франция, предаде ТАСС.
Книгата, озаглавена „Сълзи в битка“ (Larmes de combat), е издадена от най-голямото френско издателство „Плон“.
„Това ще е моята последна книга. Не възнамерявам да пускам други“, каза авторката.
В мемоарите си Бардо излага своето виждане за света и обществото, споделя мислите си за това какво за нея означават любовта, известността, красотата, старостта, смъртта. Тя признава, че „никога не се е чувствала красива“, заради което е изпитвала неувереност.
„Приемаха ме за една от най-популярните световни звезди, и въпреки това съм нищо – пише актрисата. – Винаги съм живяла с мисълта, че неизбежно губим това, което притежаваме, и моята младост, красота, свежест не са изключение. От младостта ми остана малко, с изключение душата на дете, която продължава да удивлява с някои малки неща“.
Брижит Бардо също разказва, че никога не са я привличали „луксът, богатството, бижутата“. „Изоставих всичко това, защото бях убедена, че главното е собствената ми кауза да спасявам животни“, подчертава защитничката на правата на животните.
След като прекратява филмовата си кариера през 1973 г., Бардо се заклева, че ще посвети целия си живот на защитата на дивата природа. Тя основава фондация през 1986 г. в Сен Тропе, Южна Франция, чиято работа финансира със собствени средства, и се старае да избягва светски или официални церемонии.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *