Грипът увеличава риска от инфаркт

За болните от грип рискът от инфаркт на миокарда е шест пъти по-голям през първата седмица след заразяването им, сочат резултатите от изследване, цитирани от Асошиейтед прес и Франс прес.
Рискът от инфаркт е особено голям за възрастните хора, отбелязват авторите на изследването. Получените резултати потвърждават тези от предишни проучвания, които откриха връзка между грипа, инфаркта на миокарда и увеличената смъртност.
„Резултатите са важни, защото свидетелстват, че съществува връзка между грипните заболявания и инфарктите, и подкрепят необходимостта от ваксинация“, заяви Джеф Куонг от Института по химия и обществено здравеопазване на Онтарио, Канада.
Изследването обхванало близо 20 000 грипни заболявания в провинция Онтарио между 2009 г. и 2014 г. 332-ма от въпросните пациенти били хоспитализирани, след като получили инфаркт на миокарда през първите 12 месеца след заразяването им с грип. Рискът от инфаркт на миокарда изглежда е най-голям за възрастните хора през първата седмица, след като са били заразени с грипен вирус тип В.

ИЗТОЧНИК: БТА

One thought on “Грипът увеличава риска от инфаркт

  • 26.01.2018 в 19:46
    Permalink

    Забелязал съм ,че пулса като имам грип 3 дни се вдига от 60 на 90 удара в минута и 3 дни сърцето работи на бързи обороти, докато го пребори.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *