Зимният турнир по футбол навлезе в решителна фаза, вторият и третият от миналото издание са аут

С интересни мачове и изненади стартира финалната фаза на зимния турнир по футбол в ДКС „Васил Левски“. Сряда вечер се оказа последна в надпреварата за втория и третия от миналото издание на състезанието. С осакатен състав „Епъл“ (Джулюница) елиминира „Яна- 1“ (Ресен), който преди година се окичи с бронз. Ресенци дръпнаха с 0:2 с голове на Мариян Генов и Стефан Трайков в 15-ата и 16-ата минута. В 18-ата обаче Иван Гинов намали на 1:2, а в 20-ата Илиян Петров изравни – 2:2, и остави развръзката за втората част. След пропуски и пред двете врати дойде 34-ата минута, в която Георги Иванов вкара за 3:2 в полза на „Епъл“, който резултат се запази до края.

Не по-малко зрелищен бе двубоят между „Табако-Трейд“ и „Ресторанти Щастливеца“. И тук „денят не си пролича от заранта“. Исмаил Мастънов и Борислав Иванов дадоха аванс от два гола на „Табако“ през първата част. През втората Али Кязимов изригна с две попадения и краят на редовното време дойде при 2:2. Ударите от бялата точка за определяне на краен победител се оказаха печеливши за изпълнителите на „Ресторанти Щастливеца“, които не сбъркаха нито веднъж и стигнаха до общ резултат 7:5 в своя полза.

Другите два осминафинални двубоя бяха решени в редовното време. „Янтра“ (Драганово) елиминира записалия три победи в групата си „Телепол“ с 4:1. Два гола на Пламен Нотев и по един на Иван Радоев и Иван Мариянов донесоха успех на водения от Румен Келиванов тим, който на почивката имаше аванс от три гола. За „Телепол“ се отчете Стоян Здравков.

„Водстрой“ удари „Ветеран турист“ с 3:1 и също е четвъртфиналист. Любомир Борисов откри сметката на тима си в 7-ата минута, Йордан Петев вдигна на 2:0 в 27-ата. Светослав Велчев намали на 1:2 веднага след подновяването на играта, но в 34-ата минута Валери Йорданов приключи спора.

Така вече са ясни две от четвъртфиналните двойки. В понеделник (29 януари) ще играят: „Ресторанти Щастливеца“ – „Водстрой“ и „Янтра“ (Драганово) – „Епъл“. Другите две двойки бяха излъчени снощи. Осминафиналите са днес и утре, четвъртфиналите на 29 януари. Двата полуфинала са на 31-и този месец, а финалите – на 2 февруари. От 18 ч. е срещата за 3 – 4 място, от 19 ч. е директният мач за трофея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *