6 четения

Лясковец посрещна гости от Казахстан

ЕКИПЪТ НА СДРУЖЕНИЕ „МИГ ЛЯСКОВЕЦ – СТРАЖИЦА“ ПОСРЕЩНА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ КАЗАХСТАН. След визитата във Велико Търново чуждестранните гости посетиха винарското градче, за да се запознаят с добрите практики от различни сфери в региона. Делегацията включваше представители на централната и местната власт в Казахстан, както и на неправителствени организации, работещи в сферата на местното самоуправление и развитие. В залата на Община Лясковец гостите се запознаха с дейността на местната група, свързана с развитието и администриране на публично-частното партньорство.

Освен в общинската сграда в Лясковец делегацията посети и офиса на МИГ, където се запозна с механизмите за изпълнение на подходите за стимулиране на местното развитие със средства от Европейския съюз.

За чужденците особен интерес представляваше опитът на МИГ за поддържане на граждански активна и отговорна местна общност, имаща реален принос към развитието на селския район. Екипът на МИГ „Лясковец – Стражица“ постави акцент пред участниците в срещата върху иновативните методи за работа с бенефициенти и уязвими групи на своята територия, финансирането на добри проектни идеи и оживяването на малките населени места.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!