66 четения

77-годишен убил жена си от ревност в Българско Сливово и казал, че се обесила

Двамата се скарали люто, след като баба Мария не се прибрала два дни, и той я пребил с цепеница и я удушил

 

77-ГОДИШЕН ОТ БЪЛГАРСКО СЛИВОВО Е УДУШИЛ ЖЕНА СИ ОТ РЕВНОСТ и е инсценирал нейното самоубийство. Семейната трагедия се разиграла още на 18 януари по пладне в изоставена къща в селото, където Ламби и Мария Кръстеви гледали малко животни, които през зимата давали на кошара. 72-годишната баба Мария не се била прибирала в дома си два дни и мъжът й не знаел къде се намира. Той отдавна я подозирал в изневяра, но сега избухнал. Жената хукнала да бяха от дома си към стопанската постройка, където той я застигнал и почнал да я налага с цепеница по тялото. Тя обаче продължила да вика за помощ, но тогава ревнивецът й запушил устата и в гнева си я задушил.

СЛЕД ТОВА ДЯДОТО ПРИКРИЛ ТЯЛОТО В ПОСТРОЙКАТА и инсценирал, че Мария се е обесила. До тялото сложил въже, което уж бил свалил от врата й, като я намерил да виси от тавана. На другия ден – в петък, 19 януари, извикал брат си, на когото казал, че Мария се обесила, и показал ужасната гледка. После дядо Ламби сам се обадил на тел. 112 да съобщи, че жена му се обесила. Пред полицаите той разказал своята измислена версия за мнимото самоубийство.

При огледа на местопроизшествието, възстановката и аутопсията обаче е констатирано, че смъртта на жената е причинена насилствено. Въпреки инсценировката за самоубийство на пострадалата в резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че смъртта е настъпила насилствено. Аутопсията е показала още нещо – синини и сексуален контакт на баба Мария.

Установен е и извършителят на тежкото умишлено престъпление – съпругът Ламби Кръстев. Той си признал всичко и разказал за злодеянието си едва дни след убийството и когато прокуратурата имала бетонни доказателства. Разпитани са куп свидетели в селото, но реален любовник не е намерен. Мария и Ламби били съпрузи над 50 години. Никога не са извършвали каквото и да е нарушение, не са били пияници и прахосници, никога не е имало данни за домашно насилие, нямат криминални регистрации и имали редовен сексуален живот. Съпругът обаче ревнувал до полуда любимата си и явно си е фантазирал, че тя му изневерява. Живеели са бедно, с по 200 – 300 лева пенсии, били са преди години в чужбина и се захванали с животновъдство, след като се завърнали в Българско Сливово, каза кметът Радослав Атанасов.

С постановление на Окръжна прокуратура Ламби Кръстев е привлечен към наказателна отговорност за убийството на жена си и е задържан за срок до 72 часа. „Заради собствената безопасност на извършителя искам постоянна мярка за задържане под стража. Човекът може да посегне на живота си, а освен това вече се е опитал да укрие улики и да инсценира самообесване на съпругата си“, каза прокурорът по случая Мирослав Овчаров, който също е потресен от драмата.

Нели СУКОВА

Един коментар за “77-годишен убил жена си от ревност в Българско Сливово и казал, че се обесила

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *