Бил Гейтс вложи средства за селектирането на идеалната крава

Основателят на компанията “Майкрософт” Бил Гейтс е вложил 40 милиона долара за селектиране на идеалната крава, съобщава изданието “Бизнес инсайдър”.
Инвестицията е направена в нетърговската организация Galvmed от Единбургския университет в Шотландия. Тя е специализирана в генетични изследвания и в изготвянето на ваксини за едрия рогат добитък.
Учените възнамеряват да селектират в новата суперпорода крави черти от европейски и африкански породи. Те ще бъдат с висока производителност и ще понасят без проблем високите температури.
По думите на Гейтс целта е да се селектира много издръжлива на горещини крава, която да дава четири пъти по-голям млеконадой от африканските.
Милиардерът е убеден, че скотовъдството и производството на мляко ще са от решаващо значение за борбата срещу глада и бедността въпреки възраженията на климатолозите, че отрасълът нанася вреди на околната среда.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Един коментар за “Бил Гейтс вложи средства за селектирането на идеалната крава

  • 30.01.2018 в 0:08
    Permalink

    Ами така ще бъде.Няма да има кой да гледа и да произвежда.Всички захитряха.И неискат да работят този вид работа.Чакат за помощи.Държавата ни е виновна че ги изхайлази.А ние истинските фермери вече се отъркахме и идва нашия край.Кой ще произвежда.? Да ядат вносни и гемео продукти.Няма политика унас да различи истинските производители от фалшивите дето обират едни субсидии с измама.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *