16 четения

„Български манифест за Европа“ се стягат за избори

„ОСНОВНАТА НИ ЦЕЛ Е ДА ВЪЗСТАНОВИМ ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА И ДА РЕСТАРТИРАМЕ ПРАВОВИЯ РЕД В БЪЛГАРИЯ“. Това обявиха във Велико Търново лидерите на „Да, България“ Христо Иванов и на ДСБ Атанас Атанасов по време на вчерашната среща със симпатизанти. Двамата представиха новия проект вдясно – „Български манифест за Европа”, който бе учреден през ноември миналата година и получи подкрепата и на други формации като БЗНС, Зелените и ДЕОС.

Нашата цел е не просто съвместно явяване на европейските избори, но и изграждане на демократична алтернатива на настоящото управление. Едно от последните социологически проучвания показва, че 50% от българските граждани изпитват притеснение за състоянието на българската демокрация. Именно това е и нашето притеснение, което заедно с другите формации, с които работим, издигаме като основен проблем”, заяви лидерът на „Да, България“ Христо Иванов.

И допълни, че целта им е да мобилизират своя капацитет и да се явят заедно на предстоящите евроизбори. Също така не изключиха възможността и от предсрочни парламентарни избори, предвид политическата ситуация и напрежение в страната, за които също имат готовност.

Срещата във Велико Търново бе част от поредицата дискусии, която стартираха от Български манифест за Европа” с гражданите, за да обсъдят бъдещето на България, както и членството ни в ЕС като гаранция за икономически растеж. В нея се включиха евродепутатът Светослав Малинов, бившите народни представители Радан Кънев, Иван Иванов, Мартин Димитров, както и политологът Евгений Дайнов.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *