Вицепремиерът Томислав Дончев връчи дипломите на абсолвенти от Стопанския факултет

Ректорът проф. Христо Бонджолов покани двамата пълни отличници да работят в университета

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ НА БЪЛГАРИЯ ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ ВРЪЧИ ДИПЛОМИТЕ НА ОТЛИЧНИЦИТЕ АБСОЛВЕНТИ ОТ СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Церемонията се състоя в аулата на висшето училище в петък. В тържествената зала се събраха студенти, преподавателите им и много родители.

203 бакалаври и магистри, които завършват направление „Администрация и управление“, получиха свидетелствата си за завършено висше образование. 88 от абсолвентите са с отличен успех, а Грета Ганчева и Боян Йорданов завършват магистърската програма „Управление на проекти” с успех 6.00. Двамата първенци на випуска получиха луксозното издание на книгата „Символите на България”. Освен това и двамата могат веднага да започнат работа в университета по покана на ректора на ВТУ проф. Христо Бонджолов, който официално ги покани да станат част от щатния състав на вуза.

„В такива моменти човек се чувства удовлетворен и горд, че е част от една институция, каквато е Великотърновският университет. Няма да ви давам съвети, защото съм убеден, че вие сами ще изградите правилата си за това какво да правите и как да го правите. Искам всеки от вас да знае, че продължава да гради авторитета на този университет и след като е завършил. Няма минали, настоящи и бъдещи студенти, всички оставяме частица в нашата алма матер, на добър час!“, каза в приветственото си слово проф. Бонджолов.

След това към абсолвентите се обърна вицепремиерът Томислав Дончев, който е възпитаник на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Министърът по европейските фондове и икономическата политика призна, че завръщането в този университет е като усещане за флирт с миналото и закачка с бъдещето. „Когато аз вземах дипломата си, си мислех, че това е билет за някакво много хубаво място. Или виза, позволение да отида някъде, където другите не могат. Оказа се грешка. Дипломата не е нито билет, нито виза, а компас за ориентация в трудна местност. Да си мислите, че пътят свършва с взимането на дипломата, е илюзия. Пътят е много дълъг. Това е само началото. Имате късмета обаче да имате в ръцете си компас. Използвайте го по най-добрия начин”, каза в приветствието си вицепремиерът Томислав Дончев. И пожела на младите хора да запазят в себе си жив академичния дух. АБСОЛВЕНТКАТА ИВАНИЧКА ДИМИТРОВА ОТГОВОРИ НА ПРИВЕТСТВИЯТА НА ВСИЧКИ ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ. След това тя изчете Галилеевата клетва, с която всички абсолвенти се врекоха в хуманност и отдаденост на своята професия.

Великотърновският митрополит Григорий пожела на всички абсолвенти на многая лета, поздрави младите хора с емоционална реч и ги благослови винаги да се уповават на Бога.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.