18 четения

Търновски онколози отстраниха 17-килограмов тумор

Двучасова операция в Комплексния онкологичен център във Велико Търново бе необходима за отстраняване на рядко срещан по големина тумор с общо тегло 17 килограма. Образуванията върху яйчниците на 67-годишна жена от Стражица са били две. Интервенцията е направена от д-р Иваничка Ножарова, д-р Магдалена Джикова, д-р Миролюб Кожухаров и д-р Пламен Маринов. Пациентката е добре и се възстановява бързо след животоспасяващата операция.

Образуванията започнали да се развиват преди повече от 11 години, като с времето коремът на пациентката нараснал много. От страх и поради лични проблеми жената все отлагала да отиде на лекар, но когато станала трудноподвижна, дъщеря й я накарала да отиде на преглед. В комплексния онкологичен център веднага я приели и назначили операция. 67-годишната пациентка все още е в лечебното заведения и под грижите на медицинския персонал. Предстои да излязат резултатите от хистологичните изследвания, за да се вземе решение как ще продължи лечението й оттук нататък.

Неотдавна в медицинската структура онколозите отново отстранили огромен тумор, разположен на същото място като при пациентката от Стражица. Днес жената е в отлично здраве, ходи на работа и няма проблеми с придвижването.

Г. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!