Съветници направиха фотоалбум „Гафовете на Велико Търново“ и го подариха на кмета

ОПОЗИЯТА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ СЪБРА В СПЕЦИАЛЕН ФОТОАЛБУМ НЯКОИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГАФОВЕ, СВЪРЗАНИ с ПУБЛИЧНАТА инфраструктура на Велико Търново и го подари на кмета Даниел Панов с пожелание за реакция. Лидерът на червените в местния парламент Петко Тюфекчиев и колегите му са обикаляли с фотоапарати през последната седмица, за да нащракат дупки, замърсени площи, опасни дървета, липсваща маркировка, лоша организация на движение и занемарени места. „Условно сме нарекли фотоалбума „Гафовете на Велико Търново“ и като го предоставим на ръководството на общината, разчитаме да им послужи и като карта и да ги напътства, за да оправят проблемите“, коментираха местните парламентаристи.

Една от най-проблемните дупки е точно пред най-голямото местно училище – „Емилиян Станев“. Кратерът принуждава всички участници в движението да навлизат в срещуположната лента и да се изчакват, заради което пред школото се образуват тапи. Още по-зле е ситуацията, когато завали и дупката се напълни с вода, защото е трудно различима.

Стъпалата в центъра на В. Търново
Стъпалата в центъра на В. Търново

ЛИПСВАЩИ ШАХТИ И ЛОШО ОТВОДНЯВАНЕ СА ИСТИНСКИ КАПАН ЗА ШОФЬОРИТЕ ПРЕД ТЪРГОВСКИЯ ПАРК и „Практикер“ и за незапознатите с обстановката преминаването тук носи рискове. Зеещите шахти са запушвани саморъчно или обозначавани с щайги и клони от възмутени шофьори, но вече няколко месеца от общината не реагират по проблема. Проблеми не липсват и в самото сърце на града. Камерите на опозиционерите са запечатали и фрапиращото състояние на стълбищата, които отвеждат от главната улица „Независимост“ и пощата към Интерхотела и Стамболовия мост. Те се използват от основна част от туристопотока, както и от студентите, но са толкова амортизирани, че по тях е истинско приключение да се минава. Множество дупки и пропаднали шахти под формата на снимков материал също са дадени на кмета в очакване на реакция.

СПОРЕД СЪВЕТНИЦИТЕ ЕДНИ ОТ НАЙ-ТЕЖКИТЕ ЗАДАЧИ ЗА РЕШАВАНЕ КМЕТСТВОТО ИМА В МЕЖДУБЛОКОВИТЕ пространства в кв. „Колю Фичето“. На доста места тук няма даже улици, откакто жилищният район е направен, независимо че става дума за най-големия квартал в града. Кални отсечки, застлани с отпадъчни материали и дупки са предоставили на местната администрация червените в очакване на конкретни действия.

Стилян НАЙДЕНОВ

9 thoughts on “Съветници направиха фотоалбум „Гафовете на Велико Търново“ и го подариха на кмета

 • 30.01.2018 в 13:41
  Permalink

  Оправянето на града и селата преди всичко зависи от нас. Никой не излиза пред къщата си да почисти и оправи било то градинката или тротоара . Заприличало е на забравени от векове площадки , градинки . Кой каквото не му трябва го подрежда меко казано хвърля на пътя. Оправията първо трябва да започне от нас самите.

  Отговор
  • 02.02.2018 в 16:25
   Permalink

   Кво общо имат тук една шахта и счупени стълби с пред дома и градинките? Нещо не си наред с главата. Ти кво пред вас си оправил? Иди оправи шахтата, тротоара и стълбите. Дай пример на съгражданите

   Отговор
 • 30.01.2018 в 14:55
  Permalink

  А какво направиха „другарите“ , когато бяха на власт? Че нещо не се сещам. Защото повечето снимков материал е с проблем от времето на техния вече покоен кмет.

  Отговор
  • 31.01.2018 в 8:45
   Permalink

   На някой все „другарите“ са му виновни! Стига с това клише, вече се изтърка! Кажи нещо смислено, не плюй по предходните, че и вашите ще станат предходни.

   Отговор
  • 02.02.2018 в 16:27
   Permalink

   Покажи снимки за доказателство, че са от тогава. Ти гербаджия в общината ли си? Крадеш ли? Плюеш без да знаеш май

   Отговор
 • 30.01.2018 в 15:56
  Permalink

  Проблемите със стълбищата в града наистина са много, но показаното стълбище на снимката не е в центъра, а в Триъгълника – малко стълбище между ул.“Полтава“ и бул.“България“, направено от собствениците на надстроените гаражи.

  Отговор
 • 30.01.2018 в 17:42
  Permalink

  „Стъпалата в центъра на В. Търново“
  Е па ако улица Полтава е в центъра…, сигурно Г.О. ще е квартал… Голям град ще да е това.
  Г-н Найденов, излагате се!

  Отговор
 • 01.02.2018 в 6:26
  Permalink

  Точно така, почистването и поддържането на улиците не е работа само на общината. Живеещите на дадена улица трябва активно да се включват в такива мероприятия защото както всички знаем средствата на общината са ограничени а ние искаме всичко да е идеално. Или гражданите трябва да се включват ако не със средства поне с труд а общината да помага или трябва да се вдигнат данъците за да има достатъчно средства за всичко.Такава е истината и не може да бъде друга.Хем не искаме да се върне доброто старо минало когато държавата се грижеше за всичко хем пак искаме всичко от държавата, няма как да стане това…..

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *