Инженер и лекарка от Москва с четири деца се заселиха в Полски Сеновец | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Инженер и лекарка от Москва с четири деца се заселиха в Полски Сеновец

Публикувана на: 30.01.2018г. 9930 прегледа

Евгени Смислов е инвестирал 100 000 лв. да си направи асфалт до имота

 

КСЕНИЯ И ЕВГЕНИ СМИСЛОВИ ИМАТ ЧЕТИРИ ХЛАПЕТА-ТРИ МОМИЧЕТА И ЕДНО МОМЧЕ, и от няколко месеца живеят в Полски Сеновец. Той е на 35 г. и е инженер металург, тя е на 33 г., дипломиран лекар хомеопат. Живели са в Москва, но през 2013 г. дошли у нас на море. Тогава решили да се преселят в българско село и да избягат от мегаполиса.

Преди да направят този сериозен житейски избор, Смислови обиколили няколко други европейски държави – Испания, Чехия, Финландия и Гърция. Казват, че не им харесало и започнали да правят проучване в България. Открили голяма къща в края на Полски Сеновец и преди около три години я купили. Почти целият ремонт в огромния дом и пристройка е идея и дело на инж. Смислов. Жилището е с парно и има над 20 стаи. За да помага временно на голямата фамилия, сега при младото семейство е 58-годишната Наталия, майката на Евгени. За домакинството ползват услугите на местна жителка, която пък с гордост казва на инженера „шефе“, вече говори руски и естествено е на заплата.

ПОЛСКИ СЕНОВЕЦ Е ЕДНО ОТ СЕЛАТА В ОБЛАСТТА С НОВ АСФАЛТ почти по всички улици п

Къщата отвън
Къщата отвън

о инфраструктурните проекти на община Полски Тръмбеш. Къщата на многолюдното семейство обаче се намира в края на селото и до нея води чисто нов асфалтиран път. Оказа се, че той е дело на Евгени Смислов, който е инвестирал 100 000 лева в еднокилометровата отсечка, която преди е била черен път.

„Ние си имаме спестени пари от Москва, а сега аз работя по проекти дистанционно. Помощи и други облаги от България не получаваме и не сме искали . Чувстваме се щастливи и успешни”, с усмивка казва инж. Смислов, който в лютия студ ходи по къси панталони.

 

Децата учат в къщи дистанционно по програма на московско училище

 

Боси в топлата къща ходят и всичките деца на семейството. Казват, че така са свикнали. На табло на стената пък е закачена седмичната програма по дни за това, което се прави всеки ден от седмицата – кога е ден без компютри, кога е ден за музика и песни, кога е за баня, кога е за четене и задачи и т.н. Анелия е само на три годинки и се оказа най-плачлива, Илина е на 8 г., Дана е на 11 г. и говори български, а момчето, което всъщност не се различава от момичетата, заради сламенорусата си коса, е Илюша и е на 6г.

„Ние винаги сме мечтали за много деца и за живот на село. Сега успешно упражнявам професията се на лекар в малката ни частна детска градина и училище – у дома. Не се оплаквам и се чувствам спокойно и уверено, защото в Москва има всичко, но не е достъпно за всички. Моите деца никога не са ходили на градина или на училище. Те са на дистанционно обучение в училище в Москва. Това е по руското законодателство. Те ще имат руски атестати от училище, а всички атестации ние правим по интернет…“, разказа д-р Ксения Смислова.

За да участват активно в социалния живот на селото и на общината, руснаците отсега подготвят семеен концерт, който смятат да предложат пред публика за 9 май – Ден на победата над хитлеристка Германия.

Нели СУКОВА

Сн.авторката

loading...

Коментари за "Инженер и лекарка от Москва с четири деца се заселиха в Полски Сеновец"

 • 31.01.2018 в 8:39

  Още едно кукувиче яйце в българския полог.
  Дошли с камари пари, спестени!!! И се натресли баш в Полски Сеновец?
  Родителите не се разбра какво ще работят? Децата учили по руски тертип? Нулева интеграция демек.
  Но, най-интересното предстои в края на статията – „….руснаците отсега подготвят семеен концерт, който смятат да предложат пред публика за 9 май – Ден на победата над хитлеристка Германия.“!
  А де, над „хитлеристка Германия“! Все едно слушаш другарите дърти комунисти от преди 30 години. Рашките не са мръднали от тогава, и това си е за тяхна сметка.
  НО, какво се прави, за да се ограничи тази простотия на българска територия?
  Или всички български служби работят по схемата на другаря Толстой – купихме вече Черноморието, остава и другата част.

  Отговор
  • 02.02.2018 в 13:58

   Ти сигурен ли си ,че си в ред?Излез от дупката си …и когато все пак отвориш очи и видиш ,че слънцето е изгряло и в твоя прозорец се обади на лекаря си ,да ти даде час за психиатър.И другия път когато решиш да пишеш,словореда ти и дълбоката ти мисъл дай боже да не граничи с присъщите на отседналите в Карлуково разсъждения!

   Отговор
  • 03.02.2018 в 7:54

   а герберите унищожиха България!

   Отговор
 • 31.01.2018 в 19:39

  Ало ,що не се върнеш в лудницата ,откъдето явно са те пуснали ? Пък ако си нормална, върви в това село и виж тези млади хора.Иначе спри да бълваш тъпотии и пълни глупости ! Кранчето може и да секне и да се види откъде блика тази злоба .Така че -по -кротко , мадам !

  Отговор
 • 01.02.2018 в 11:49

  Благодаря ви за вашите добри думи. Искаме да се интегрираме в българското общество, така че живеем в българското село, а не в руския. Нашите деца научават езика, плащам данъци и давам работа на хората в моето село. Поздрави, Евгени Смислов.

  Отговор
  • 02.02.2018 в 14:02

   Българите сме пословично гостоприемни и сте ни добре дошли !

   Отговор
  • 02.02.2018 в 15:01

   Браво!

   Отговор
  • 03.02.2018 в 8:03

   Поздравления! Как мога да се свържа с Вас?

   Отговор
 • 06.02.2018 в 16:32

  Добре дошли мило семейство! Страхотни сте бъдете живи и здрави!

  Отговор
 • 10.03.2018 в 10:05

  NE vi li e sram za negativnite komentari i za napadkite?!? Tezi sela zagivat i triabva da se radvame kogato mladi hora izbirat da zhiveiat v tiah, nezavisimo ot kude sa. Uvazhenie kum tova semeistvo koeto e izbralo za dom bulgarsko selo i koeto s tolkova vuzhishtenie i lubov govoriat za Bulgaria! Pozhelavam im mnogo shtastie.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *