В Лясковец отново избират най-доброто вино

Задава се традиционният конкурс, посветен на празника Трифон Зарезан, за избор на най-добро вино в Лясковец. Домакин на надпреварата ще е емблематичният за града Музей на градинарството, където майстори ще подредят своите домашни вина. Те ще бъдат оценявани с дегустация на професионално жури на 13 февруари. Желаещите да участват в конкурса трябва да представят предварително своите вина в периода 1 – 13 февруари, които ще се събират от уредника на музея Мария Бърнева.

Критериите за участие на претендентите за титлата „Най-добър майстор на вино“ включват навършени 18 години и постоянно местожителство в община Лясковец. До участие се допускат избистрени, домашно приготвени бели и червени вина, представени в ненадписани шишета от половин литър. За да бъдат избегнати всякакви съмнения относно пълната анонимност на конкурса, при записване участниците няма да знаят своя номер.

След дегустацията производителите ще имат възможност да разговарят с енолозите за качествата на своите вина, да чуят мнения и препоръки от тях.

Победителите ще станат ясни на самия празник Трифон Зарезан. Награждаването ще се състои на откритата сцена в центъра на Лясковец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.