Новини

За 4 години занимание с мода ученичка събира повече последователи във Фейсбук от вицепремиера Дончев

18-ГОДИШНАТА ЕЛИЦА ЙОРДАНОВА ОБИЧА ДА ЗАСТАВА ПРЕД ОБЕКТИВА НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ФОТОГРАФИ, да участва в ревюта, да рекламира красиви дрехи и мечтае някой ден да има свой бизнес, който да е свързан с модата. Засега Ели все още е ученичка, макар и да й остават само броени седмици докато завърши ХІІ клас. Тя е възпитаник на СУ „Вела Благоева“, където учи в паралелката „Бизнес и предприемачество“ и е едно от децата, с които търновската гимназия се гордее.

15 000 последователи има Елица във Фейсбук, което я прави точно толкова популярна, колкото и вицепремиера Томислав Дончев, който дори не е успял да достигне тази цифра, казват и учителите, и съучениците на тийнейджърката. Тя обаче признава, че славата не я привлича особено и че мъничко дори съжалява, че страницата й в социалните мрежи отдавна вече не е лична. „Когато започнах да се снимам за реклами и да участвам в ревюта, приятелите ми във Фейсбук и последователите ми главоломно нараснаха. Започнах да живея пред очите им, това, с което се занимавам, отдавна вече не е лично, но го приемам, защото така идват и ангажиментите. Не приемам всички, подбирам много старателно поканите за снимки. И в клипове още не съм се снимала, защото много исках да навърша 18 преди да започна да приемам и такива предизвикателства“, казва Елица. После допълва и това, че никога не е имала проблеми с голотата и е готова и такива фотосесии да прави, стига да не прекрачват границата на красивото.

Елица се занимава с мода от четири години. Тогава в родния й град се появила агенция, която набирала деца за модели. Майка й дълго време отказвала да пусне дъщеря си в този бизнес заради недобрата му репутация, но тогава Елица някак успяла да я склони. И едва на 13 Елица застанала пред фотоапарата. Снимките се получили и няколко дни по-късно от агенцията повикали момиченцето на снимки в София. Но София така и не пленила Елица и тя до ден-днешен не е убедена, че е готова да заживее в този град в името на бъдещите успехи в модата.

ЕЛИЦА ЖИВЕЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЕДВА ОТ ДВЕ ГОДИНИ. БИЛА В Х КЛАС, КОГАТО СЕМЕЙСТВОТО Й НАПУСНАЛО БЯЛА, ЗА ДА СЕ УСТАНОВИ В СТАРАТА СТОЛИЦА. Тогава тийнейджърката трябвало да си избере училище, избрала СУ „Вела Благоева” и признава, че именно решението да се запише в тази специалност преобърнало живота й.

Тя е част от учебната компания „Виктория“ и е член на екипа, направил рекламния филм за Велико Търново, както и много други проекти. Докато работила по тях, разбрала, че специалността й дава много възможности и перспективи. Затова и най-вероятно Елица ще избере да учи маркетинг във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. „Преди да дойда тук и да започна да уча в това училище, исках да се занимавам с актьорско майсторство. В Бяла участвах в една тийнейджърска театрална трупа и сцената много ме привлича. Но сега май повече искам да се занимавам с маркетинг. Икономиката също ме привлича, обаче не мога да се преборя с висшата математика“, признава Елица, която проучва сериозно и възможността да кандидатства педагогика с физическо възпитание.

От два месеца тя се е отдала на кикбокса и дори се подготвя за състезание, макар че няма никакво намерение да става професионален спортист. Обяснява, че така поддържа физическата си форма, а и по принцип бойните изкуства я привличат.

„От малка съм така – занимавам се с много неща, спортувам, рисувам, играя на сцената. Правя това, което ми доставя удоволствие, когато ми стане скучно, си тръгвам. Мога да рискувам и не ме е страх да се отказвам, когато не се чувствам щастлива. Точно така искам да избера и бъдещата си професия“, категорична е Елица.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

 

One thought on “За 4 години занимание с мода ученичка събира повече последователи във Фейсбук от вицепремиера Дончев

  • ако се пусне по монокини ще събере многократно повече последователи

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *