103 четения

Поредна шампионска титла по борба за Аделина Момъкова

Горна Оряховица и Елена се поздравиха с отличия

 

Шампионска титла на България спечели Аделина Момъкова от Държавното първенство по свободна борба, в зала „Никола Петров“. 211 състезателки от около 40 клуба участваха в шампионата за момичета, кадетки и девойки, домакин на което беше горнооряховският „Локомотив”.

Момъкова доминира в своята категория до 49 килограма, като на финала тушира Елица Бъчварова от Златица. Преди това горнооряховката започна с технически туш над Моника Барутчийска от Кюстендил и тушира Жулиета Бонева от „Левски”. За силното си представяне, не даде нито точка на съперничките си, представителката на СКБ „Локомотив” бе отличена с индивидуалния приз за най-технична състезателка.

„Аделина направи отлично представяне и беше с класи над съперничките си. Това обаче само трябва да я мотивира да тренира повече, защото пред нея има големи цели. Тази година има младежка Олимпиада и нейната категория – 49 кг, е олимпийска. Ще се опитаме да спечелим квота за първенството през април в Киев. Трябва обаче сериозна работа, за да сме на едно от първите три места на европейското“, коментира треньорът Николай Ганев.

Две кадетки от Елена се окичиха с медали в Горна Оряховица. Кристина Кирилова от клуб „Дан Колов“ е втора до 61 килограма, а Антоанета Маринова трета до 43 кг. И двете са възпитанички на Недялко Петров.

При девойките клубовете от региона останаха на крачка от отличията и трябваше да се задоволят с четвърти места. Заеха ги локомотивките Симона Данчева до 62 кг и Моника Илиева до 68 кг Марияна Маринчева от великотърновския клуб „Царевец Етър 93“ е четвърта до 59 кг, а Станимира Василева от клуб „Румен Павлов 2016“ (Стражица) до 57 кг.

При момичетата „Локомотив“ взе сребро чрез Ивелина Долчинкова до 70 килограма. Тя тръгна с победа с туш над Донка Димитрова от Ямбол, но на финала загуби от Мария Кархарманлиева от Средец. Съотборничката й Алехандра Михайлова остана четвърта до 39 кг. В първия кръг тя надделя над Теодора Иванова от Нова Загора с технически туш, а после по точки победи Весела Стойкова от Сливен. На полуфинала Алехандра водеше срещу Стефани Попова от Аксаково, но направи нелепа грешка и загуби срещата. В спора за третото място отново се срещна с Весела Стойкова, но този път състезателката на „Локомотив” отстъпи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *