Шоколадови фигури по 130 кг ще видят търновци

ВЕНЕРА МИЛОСКА, АФРОДИТА И ЕРОС, ДРЕВНА РИМЛЯНКА, ЖЕНИ С КОШНИЦА, ДЕЛВА И СТОМНИ, МОМЧЕНЦЕ И ДОРИ АНГЕЛ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ ШОКОЛАД, ще бъдат показани в изложба в търновския мол. Експозицията ще бъде открита на 8 февруари и ще остане до 14 февруари.

Девет са шоколадовите фигури, които търновци ще могат да видят. Някои от тях тежат повече от 130 кг и са истинска атракция. Докато продължава изложбата, стените на търговския център ще бъдат окичени с пана, върху които гостите ще могат да рисуват с шоколадово мастило, но за целта ще трябва предварително да заявят желанието си за това. Малчуганите ще имат възможността да оцветяват картинки с шоколад.

Велико Търново е четвъртият град след Варна, Бургас и София, където гостува изложбата, направена по проект на шеф Ради Стамболов. Проектът за шоколадовите фигури е част от събитията, които се провеждат в Европейската младежка столица Варна през миналата година. Затова и помощниците на Ради Стамболов са възпитаниците на Варненската гимназия по туризъм.

Ради Стамболов е вицепрезидент на Европейската кулинарна организация за България и член на академичния борд на първата кулинарна академия в България. Производител е на първото в България шоколадово суши, прави първия в България шоколад с QR-код. Освен това е популярен и с факта, че е приготвял храна за над 50 министър-председатели, президенти и кралски особи в цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *