44 четения

Месецът между две пълнолуния – време за пречистване на организма и душата; за смели решения и действия

Лунна диета през февруари:

Луната е намаляваща в дните от 1 до 15 февруари. Започнете диета, хранете се здравословно или гладувайте. Направете Житния режим на Петър Дънов – за телесно и духовно пречистване. Ще подобрите тонуса и самочувствието си. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета този месец са 1, 8, 9, 10 февруари. Подходящите дни за лунна диета са 7 февруари – фаза последна четвърт, 15 февруари – фаза новолуние, 23 февруари – фаза първа четвърт. В дните от 16 до 28 февруари Луната е нарастваща. В този период не преяждайте, хапвайте по малко, на чести интервали, за да задвижите метаболизма. Не се отказвайте, ако по това време диетите и хранителните режими не дават най-добрите резултати. Изчакайте и бъдете търпеливи. Тялото ще ви се отблагодари в началото на март, когато Луната ще му помогне да се освободи от всички излишни течности и наслагвания.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 2, 3, 4, 5, 11, 12 февруари, когато растежът се забавя, и 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28 февруари – растежът ускорява. Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 6, 7, 8, 16, 17, 18, 25, 26 февруари.

Звездни аспекти за месеца:

Първата половина от февруари вибрира с енергията на лунното и слънчевото затъмнение по оста Лъв-Водолей. За уточнение, лунното затъмнение беше на 31 януари, но неговата мощ се усещаше около седмица преди това и ще продължава да ни влияе през първата седмица от месец февруари, докато се слее с енергията на предстоящото слънчево затъмнение с пикова дата 15 февруари. И двете явления не са видими от нашите земи, но без съмнение дават голямо отражение върху живота, работата и мислите ни през месеца. Те изискват от нас да се проявим със своите отличителни качества и характерни черти, но в същото време – да запазим хармонията на общото – колектива, семейството, обществото. Мнозина ще разберат погрешно посланието. Те ще искат да се откроят като черните овци в стадото. Не това е смисълът. Тук е важно да се откроим, но по онзи благоприятен начин, който ни издига нависоко в погледите на хората. А и в същото време – трябва да сме обединители. Задачата не е никак трудна. Венера през първата десетдневка от февруари продължава да се движи във Водолей. Оттам тя ни отваря към обществото, помагайки да внесем своята си краска и да насочим погледите на другите към себе си. Бъдете по-внимателни през втората половина от месеца, когато Венера се движи в Риби. Ще ни кара да бъдем прекалено съпричастни към чуждите проблеми, да се вливаме в съдбите на другите, изживявайки всяка емоция прекалено лично. Опитайте да бъдете разумни в проявлението на съчувствие. Това ще ви спаси от заплахата да се слеете с тълпата и да изживеете нечий чужд живот, не своя. През третата десетдневка на месеца Слънцето и Меркурий се присъединяват към Риби. Бъдете внимателни с жестовете си на внимание и доброта. Често ще искате да правите добри дела за другите, но… не забравяйте първо да се допитате до разума. Иначе рискувате да се скарате с доста народ около себе си, като при това няма да осъзнаете, че вината е в самите вас, а не в околните. В делово отношение месецът е богат на възможности. Насрочете важни разговори и направете своите ключови сделки на 3, 5, 7, 15, 16, 21, 27 февруари.

 

ОВЕН

Поработете върху себе си

През този месец е от особено значение да знаете как самите вие се чувствате, а не как другите ви казват, че се чувствате. Всичко останало губи смисъл, ако вие не сте в синхрон със своите мисли и чувства. Много е важно как изглеждате отстрани, но всъщност хората около вас виждат протекцията на вашето вътрешно Аз. Поработете върху него. Наблегнете на негативните черти, които искате да промените, зачеркнете или превърнете в позитивни. Струпването на планети в Риби в последната десетдневка на месеца ви прави прекалено себевглъбени, умислени и затормозени от своите лични проблеми. Но именно така ще ги решите. По-важните стъпки в месеца предприемете в първата му половина – до 14-о число.

 

ТЕЛЕЦ

Промени и добри изненади

През февруари вие се чувствате по-уверени в онова, което вършите. Имате идеи за работата си и ще ги реализирате в малък или по-голям мащаб. Помислете за това как пристъпвате към успеха си на работното място. Когато се запалите от една нова цел или амбиция, до колко време я превръщате в реалност? Превръщате ли я въобще? Позволявате ли на друг да се възползва от нея? Всички тези въпроси са съвсем нормални през настоящия месец, защото ви дават реалната гледна точка, каква е мотивацията ви и какво давате от себе си, за да успявате. В сферата на личните взаимоотношения февруари носи фурор. Нещо ще се промени във втората половина от месеца. Нови хора ще изиграят важна роля и ще ви понесат към нови светове. Очаквайте промени и интересни изненади.

 

БЛИЗНАЦИ

Запалете някой да пътува с вас

През този месец вие ще се върнете на една любима своя тема – пътувания, посещения на интересни кътчета от планетата, запознанства с нови хора. Погледнете отстрани на начина си на мислене в тази посока. Дали не е хубаво, ако успеете да заразите и още някой покрай вас с вашия пътешественички дух? Разкажете колко добре се чувствате по време на път, как това реновира силите ви и колко полезни неща научавате. Сега вие трябва да се отличите със своите качества да завързвате нови контакти и да се адаптирате във всяко едно място на планетата. Месецът е благоприятен за направата на резервация за пътуване в близко бъдеще, или пък за резервиране на лятната ви почивка. Не ви липсват финанси да го направите.

 

РАК

Стабилност и спокойствие

Февруари е месецът, който ви позволява да се поспрете за миг и да направите сметка на живота си. Да се огледате и да забавите темпото. Вече един месец от 2018-а е зад гърба ви и вие можете да заживеете в нормалния си ритъм. Опитайте да запазите спестяванията си и по-рядко да посягате към тях в следващите три-четири седмици. Предупреждението се отнася главно за втората част от месеца, когато ще се намери някой, който да ви поиска пари назаем и да развали по този начин предварителните ви финансови планове. Можете спокойно да му откажете, стига да не е прекалено близък ваш роднина. В сферата на любовта това е благоприятен месец. Чакат ви промени, нови моменти и усещания. Ако все още търсите своята половинка, то именно около 14 февруари можете да имате късмета и съдбата да ви пресече пътищата.

 

ЛЪВ

Правите впечатление

За вас това е доста важен месец, белязан от отрязъка между пълнолунието и новолунието, касаещи пряко вашия знак. Ще преживеете важни реформи, които стартират първо на психическо ниво. Желанието ви да бъдете забелязани, да ви видят, да ви оценят и последват, е огромно. Към неговото изпълнение са насочени и повечето ви действия в последно време. Искате да привлечете погледите към себе си. Е, и това ще стане. Като цяло, февруари е благоприятен месец. През първата половина лесно договаряте различни условия в своя полза. Използвайте тази половина за бизнес. Втората половина от месеца е по-удачна да останете насаме със себе си и да не правите промени. Тогава доходите ви ще се покачат.

 

ДЕВА

Адаптирайте се към промените

Очаква ви жив месец. Всичко се случва бързо, мигновено. Ще усетите, че много обстоятелства в живота ви се променят. Вие трябва с ускорено темпо да се нагаждате към тях. Сега нямате време да анализирате, да се питате „защо”, „как”…. Сега трябва да правите реални действия и адаптацията ви към всичко случващо се да бъде на реална основа. През първата половина от месеца обърнете повече внимание на своето здраве. На навиците си. Идва по-слънчево време. Денят увеличава своя обхват. Разхождайте се повече на слънчева светлина. Започнете диета. През втората половина от февруари се заемете с деловите си ангажименти. Работете. Свършете нещо, което искаше вашето внимание от началото на годината.

 

ВЕЗНИ

Обединявате всички около себе си

В момента се намирате в един прекрасен период. Пълнолунието в Лъв с последващото го новолуние във Водолей, около които се завърта цялата концепция на месец февруари, попадат в сектори от хороскопа, отговарящи за оживлението във вашия свят. Дошло е време да се превърнете в обединители на приятелите, колегите, близките. Да се борите за общото благо. Не се притеснявайте да казвате мнението си. То ще бъде приемано с охота и възхищение. Сега имате нови идеи. Тях трябва да превърнете в реалност. През първата половина от месеца късметът ви е подчертан – и в делови, и в личен план. През втората половина обърнете повече внимание на работата си. На ежедневните ангажименти и рутината. Ако сте решили да предприемете важна промяна, направете я до 14 февруари.

 

СКОРПИОН

Свободно време – работно време

Февруари ви предлага малко повече време, през което да се отдадете на анализ и преценки на различни обстоятелства в живота си. Това не е сред най-активните месеци от вашата година. Не е месец, през който можете с лекота да поставяте нови начала и да очаквате те да са успешни. Напротив. Запазете статуквото си. Стабилизирайте своето положение. Стъпете си на краката. Дайте си сметка каква част от личния си живот жертвате в името на кариерата. Задайте си и въпроса колко още време можете да отделите на кариерата си, за да се развие тя по-добре и да ви се отплаща с високи доходи. Всички тези въпроси са теми от месец февруари, които една по една ще поставяте пред себе си през идните тридесетина дни.

 

СТРЕЛЕЦ

Време е да се откроите

За вас също предстои да се отдадете на анализ този месец, но той ще бъде насочен към образа ви в обществото. Към това, как приятелите ви възприемат, как изглеждате пред близките, партньорите, колегите. Помислете за своята идентичност и за качествата, които притежавате. Сега не е време да се сливате с обстановката, да бъдете едни от всички. Сега настъпва време, в което вие трябва да се откроите. Да ви забележат с всичко онова, което притежавате. През първата половина от месеца е добре да сте активни и работите в тази насока. Втората половина от февруари е по-спокойна и ви дава възможност дори на моменти да се оставите на течението.

 

КОЗИРОГ

Финансова стабилност

Февруари ще ви осигури онова „отпускане”, което си мечтахте в последно време. Темпото продължава да бъде ускорено, но психическото напрежение вече отсъства от вашето ежедневие. Вие ще сте по-спокойни, а това ви вдъхва увереност. Можете да подреждате мислите си, да редите плановете и да ги осъществявате. Обърнете внимание на финансовото си състояние. Сега трябва да се задържите на върховете, които отвоювахте в края на януари. Това ще стане с труд, упоритост и желание за работа. Имате ли желание, нещата ще ви се получават. Отсъства ли то, не чакайте някой друг да постига целите вместо вас. През втората половина от месеца обърнете внимание на контактите си. Продължете прекъснати от времето връзки.

 

ВОДОЛЕЙ

Материални награди

Януари не беше сред активните ви месеци, но целта му бе да ви подготви психически за промени и реформи, които предстоят да се случат в живота ви през първото полугодие на 2018-а. Пълнолунието, новолунието и съпътстващите ги затъмнения, които се случват по оста Лъв – Водолей, пряко засягат вашия зодиакален знак и вас като хора, подвластни на Водолей. Вие вече сте с формирано ново мислене и желаете да се изявите по един нов начин в обществото, в което живеете. Сменете подходите, направете стратегически промени в поведението си. Това е ключов принцип за привличане на късмета в живота ви. Февруари ще ви донесе доста провокации, но и заслужени награди, които през втората му половина ще са главно финансови възнаграждения, бонуси и материални придобивки.

 

РИБИ

Слънцето изгрява на вашата улица

Намирате се пред един доста благоприятен месец. Имате нужда да промените голяма част от начина си на мислене. Да възприемате света от по-различна гледна точка. Пълнолунието с последващото го новолуние по оста Лъв-Водолей имат за цел да натрупат такива обстоятелства във вашето ежедневие, които да ви накарат да се поспрете за миг и да се огледате. Да сверите дали се движите във вярната посока. Първата половина от февруари не е активна. Не предприемайте големи и драстични промени. След 14 февруари Венера ви идва на гости. Късметът в дните след това ще е голям. Много неща в живота ви могат да се променят. Старайте се да изглеждате добре, да се чувствате добре и да работите добре. Ще се повишат и доходите ви.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

2 февруари. Вие сте симпатични, плахи и нерешителни натури. Вашата чувствителност е силно изразена и често се превръща в повод да бъдете особено нерешителни. Все чакате удобния момент да направите нещо. Но защо ли той все не идва? Причината се крие единствено във вас самите. Докато не се научите да бъдете по-напористи и по-нахални, ще бъдете отбутвани и пререждани. Не свиквайте да живеете наготово, защото един ден ще дойде момент, в който ще трябва да се оправяте сами.

Навлизате в прекрасна година на стабилност, любов и добри взаимоотношения. Добре е да наблегнете не толкова на мащабните действия, колкото на детайлите в живота си и да сложите ред там, където той липсва. Мнозина ще сключат брак през тази година. Направете го с увереност и ще видите колко щастливи ще се почувствате.

Здраве: Възможни са чести настинки и проблеми с гърлото, сливиците и носа.

 

3 февруари. Вие сте дружелюбни и усмихнати хора. Перманентното ви добро настроение и оптимизмът, с който посрещате всяка неволя, са заразителни и за останалите. Вие сте позитивни и градивни личности, една желана компания, която винаги изслушва и никога не натоварва с присъствието си. Понякога обаче не попадате на точните хора. Ето от какво трябва да се пазите в живота – от лицемерието и използвачеството, които ви дебнат на всяко ъгълче.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите години. Налага се да поправяте грешки, да правите компромиси. Също така, това е идеална година за преквалификация или обучение.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

 

4 февруари. Сами сте си избрали да се родите на 4 февруари, но това в никакъв случай не ви прави богопомазани. По-скоро обратното. В минало превъплъщение сте прегрешили нещо и сега идва времето да си заплатите за греховете. Ето защо често се случва така, че все пред вас падат най-големите бариери, все вашите трудности са най-непреодолими. Задачата ви е да не се оплаквате, а да се срещате лице в лице с всяка трудност с цел нейното преодоляване. Иначе сте хора, които имат бистър ум и невероятни идеи. Ако ги превърнете в реалност, можете да спечелите много пари.

Навлизате в година на материална стабилност и финансова сигурност. Работете усърдно и вашите усилия ще бъдат възнаградени. Важно е да не оставате без работа през следващите 12 месеца, за да не бъдете трайно безработни в идните 9 години. Вземайте паричен заем, само ако сте сигурни, че ще го върнете до Нова година.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете зъбите и кожата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!