Персонажът от видео игра Супер Марио ще участва в анимационен филм

Супер Марио – персонажът от популярна видео игра на „Нинтендо“, ще бъде пренесен в света на анимационното кино, предаде Франс прес.
Шигеру Миямото, създателят на емблематичната сага за мустакатия водопроводчик Супер Марио, в момента работи над проекта заедно с Крис Меледандри, основател и главен изпълнителен директор на американската компания „Илюминейшън ентъртейнмънт“, продуцирала анимационната поредица „Аз, проклетникът“.
„Бяха ми казали, че да създадеш видео игра и анимационен филм са две сходни неща, но това не е вярно – каза Миямото на пресконференция в Токио. – Едното е съвсем различно от другото. Поддържам непрестанен контакт с опитния продуцент Меледандри. Минаха обаче две години от момента, когато решихме да работим заедно, и оповестяването на проекта.“
Все още не е ясно кога филмът ще се появи по екраните, макар че осъществяването на проекта е в напреднала фаза. „Обсъждахме многократно сценария и постигнах синхрон в работата си с Меледандри“, поясни Миямото.
Филмът е финансиран от „Нинтендо“ и „Юнивърсъл пикчърс“.
През 1993 г. Холивуд пренесе на големия екран видео играта „Супер Марио брос“, но филмът събра малки приходи в бокс-офиса.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *