С гол на Копаранов отборът на „Лайтс“ спечели финала на зимния турнир по футбол във Велико Търново

За шести път Илиян Димитров е стрелец N 1, Венци Димитров е най-добрият вратар

 

За трети път отборът на „Лайтс” спечели зимния турнир по футбол във Велико Търново. На финала в ДКС „Васил Левски”, бившите етърци наложиха с 1:0 над „Епъл” (Джулюница) и грабнаха купата, златните медали и отборната премия от 400 лева. За „Епъл“ играха също ексетърци, подкрепени от юноши на горнооряховския „Локомотив“. Получи се хубав мач, в който опитът надделя над младостта. Единственото попадение отбеляза Емил Копаранов, засякъл топката на задна греда в 19-ата минута. През втората част „Лайтс“ остана за две минути в намален състав, заради отстраняване на Владимир Пачов, но не се възползва от численото си предимство. В края на срещата в игра се включи Стелиян Станчев – Джулюнския, който с атрактивно изпълнение на задна ножица събра аплодисментите на публиката, но топката не намери целта.

Шампионите получиха наградите си от заместник-кмета на В. Търново и председател на УС на „Етър ВТ” проф. Георги Камарашев.

За второ място „Епъл” взе купа, сребърни медали и премия от 300 лв. Връчи ги председателят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Бончо Генчев.

Оспорван беше и мачът за 3 – 4 място, в който „Мусала Брокер” се наложи с 2:1 над „Ресторанти Щастливеца”. Али Кязимов заби десетото си попадение в турнира в 17-ата минута с удар по диагонала с левия крак. Три по-късно Сибин Сабриев върна с глава „брокерите“ в мача, изравнявайки 1:1. След половин час игра Йордан Димитров – Демона шутира плътно от дистанция за 2:1 и осигури на тима си купа, бронзови медали и 200 лева. Наградите даде Игор Бакьов – секретар на Зоналния съвет на Футболния съюз. За четвъртото място „ресторантьорите“ бяха стимулирани със 100 лева.

По традиция имаше и две индивидуални награди – статуетки и по 50 лв. за голмайстор на турнира и най-добър вратар. За шести път Стрелец N 1 е Илиян Димитров, носил екипа на „Тера Трак” с 12 попадения. Награди го голмайсторът на „Етър“ – Димитър Цеков.

Шефът на охранителната фирма „Делта гард“ – Николай Минчев връчи приза на най-добрия вратар. Наградата стана притежание на стража шампионите от „Лайтс” Венцислав Димитров.

За първи път имаше паралелен тулнир за ветерани. За първите три отбора бяха осигурени купи. Получиха ги представителите на „Мастър Пик“, „Амфора“ (Драганово) и „Ивайло“ (Килифарево), съответно Тихомир Тодоров, Станимир Палев и Петко Ганчев, оформили челната тройка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *