От великотърновските клубове само „Браун Тим“ се включи в шампионата по лека атлетика за мъже и жени

Четирима състезатели на СК „Браун тим” представиха Велико Търново на Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени в зала „Асикс Арена” в София.

При жените на 60 метра Никол Дачева финишира за 8,89 секунди, а на 400 метра даде 69,53 сек. Състезанието бе първо за нея от такъв ранг и представянето й е много добро, коментира треньорът Свилен Митрофанов.

На 60 метра при мъжете Божидар Колев завърши за 7,44 сек и е 23-ти от 49 състезатели. На 400 м. времето на Колев е 53, 85 секунди, които му отреждат 19-ата позиция от 34 атлети. За него шампионатът също бе дебют, а времената му са лични резултати.

Самият Свилен Митрофанов също стартира на 60 метра, които преодоля за 7, 98 секунди – личен рекорд в зала за последните години.

На 1500 метра Иван Гечев е 12-и с време 4:21:50 минути, а на

3000 м е седемнайсети, завършвайки за 9:59:20 минути.

„Изключително съм доволен от дебюта на Никол и Божидар на национален шампионат. Емоциите преобладаваха, но с желание и мотивация успяха да реализират моментното си състояние. Доволен съм и от себе, макар че имам какво да желая. Радващо е , че стартиралите на турнира „Спринт” на закритата писта във Велико Търново в началото на януари потвърдиха резултатите си при електронното измерване. Мога да кажа вече от личен опит, че пистата на стадион „Ивайло“ може да се конкурира по бързина на тази на „Асикс Арена“ в София“, коментира Свилен Митрофанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.